Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Eliášovo zranění není vážné, už brzy by měl skočit na led

Newark (USA) - Útočník Patrik Eliáš z New Jersey by měl být po nepříjemném nárazu do mantinelu v utkání proti Pittsburghu brzy v pořádku. Sedmatřicetiletý lídr Devils si narazil rameno a má i další nespecifikované potíže, ale je rád, že ze souboje s Tannerem Glassem vyvázl bez vážnějšího zranění. Eliáš si ještě není jistý, zda stihne páteční duel s Chicagem a následné sobotní vystoupení v Buffalu. Jasněji by podle něj mohlo být dnes.

Patrik Eliáš
zdroj: AP autor: Julio Cortez

"Zatím nevím. Uvidíme. Horní část těla je docela dobrá. Spodní je trošku horší, jak jsem se snažil zabrzdit a nekontrolovaně spadl. Trošku mě bolí tělo, ale není to nic vážného," citoval Eliášovo středeční vyjádření deník The Star-Ledger.

Ve středu Eliáš netrénoval a podle trenéra Petea DeBoera bylo ještě předčasné říkat, kdy se vrátí do hry. "Doufám, že to bude dobré. Uvidíme, jak se bude cítit ve čtvrtek," prohlásil DeBoer.

Jedna z plánovaných opor českého týmu na únorových olympijských hrách v Soči se zranila už ve čtvrté minutě silvestrovského utkání. Na ledě tak Eliáš stihl strávit jen 42 vteřin.

"Snažil jsem se pokrýt puk, přihrál, ale cítil jsem protihráče na zádech. Snažil jsem se zabrzdit, ale on do mě vrazil docela silně. Na to, jak to špatně vypadalo, jsem dopadl dobře," prohlásil Eliáš. Byl rád, že nevrazil do mantinelu hlavou a stihl se ohnout tak, že ani náraz do ramene nebyl tak silný.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články