Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pensylvánské derby vyhrála Philadelphia, Voráček asistoval

New York – Dvě branky útočníka Braydena Schenna rozhodly ve středečním utkání NHL o vítězství hokejistů Philadelphie v pensylvánském derby nad Pittsburghem. U zrodu vítězné branky Flyers stál český útočník Jakub Voráček, jehož tečovaný pokus od modré čáry dorazil do prázdné klece hrdina utkání Schenn. Philadelphia poprvé v sezoně vyhrála ve třech zápasech v řadě a odlepila se ze dna Metropolitní divize.

Utkání Pittsburgh - Philadelphia
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 1:2

"Snažíme se teď udělat nějakou sérii výher a základem je, že hrajeme slušně v obraně," komentoval Schenn zlepšené výsledky týmu, který v úvodních osmi utkáních sezony vyhrál jen jednou. "Hlavně mě těší, jakým způsobem jsme dnes zvítězili a že jsme to vydřeli. Stejně jako včera jsme dělali spoustu drobností správně, ale ještě je před námi dlouhá cesta," dodal trenér Flyers Craig Berube.

Vedle kvalitnější defenzivy stojí za vzestupem Flyers i vyšší produktivita. V posledních třech utkáních nastříleli jedenáct branek, z nichž čtyři padly s přispěním Voráčka (bilance 2+2). Přitom v předcházejících 15 duelech skórovali jen dvaadvacetkrát. "Jsme trpělivější. Čekáme si na šance a využíváme je," dodal Schenn. Jedinou branku Penguins vstřelil Sidney Crosby.

Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 2:1 po nájezdech

Hokejisté Minnesoty zdolali na svém ledě Toronto 2:1 po penaltovém rozstřelu. Zasloužil se o to zejména Zach Parise, který v závěru utkání vyrovnal a připsal si vítěznou branku v nájezdech. Radost z výhry jim ale pokazila ztráta Niklase Bäckströma. Finský gólman v první třetině po kolizi s Nazemem Kadrim a zásahu do hlavy zůstal chvíli otřesen ležet na ledě a zápas nedochytal.

A v podobném agresivním duchu se v zápase prezentoval Kadri ještě jednou. Na mantinel tvrdě narazil Mikaela Granlunda, jenž se snažil zpracovat puk, který měl mezi bruslemi. Torontský útočník vyfasoval za úder na hlavu trest na pět minut a do konce utkání a pravděpodobně ho čeká disciplinární trest. "Ruce měl u těla a srazil ho ramenem, zatímco jejich kluk měl hlavu dole. Ale rozhodčí to zřejmě viděli jinak," zastal se svého svěřence trenér Randy Carlyle.

Edmonton Oilers - Dallas Stars 0:3

Hokejisté Edmontonu podlehli na svém ledě Dallasu 0:3 a potřetí za sebou doma neskórovali, čímž vytvořili nový klubový rekord. Vítězný gól vstřelil v polovině zápasu Rich Peverly, zbývající dvě trefy přidali Stars v poslední minutě při power play. Brankář Kari Lehtonen potřeboval 22 zákroků k 23. nule v kariéře.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Minnesota - Toronto 2:1 po nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 56. a rozhodující nájezd Parise - 28. Raymond. Střely na branku: 34:23. Diváci: 17 897.

Pittsburgh - Philadelphia 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 29. Crosby - 17. a 39. B. Schenn (na druhou VORÁČEK). Střely na branku: 31:21. Diváci: 18 656.

Edmonton - Dallas 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 31. Peverley, 60. Seguin, 60. Roussel. Střely na branku: 22:26. Diváci: 16 839.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články