Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hudler prodloužil sérii, ale s Calgary prohrál v Anaheimu

New York - Útočník Jiří Hudler bodoval i ve svém šestém utkání v novém ročníku NHL, přesto s hokejisty Calgary nakonec prohrál 2:3 v Anaheimu. V předchozích pěti zápasech vedl příspěvek olomouckého rodáka i k bodovému zisku týmu, ale tentokrát jeho branka znamenala ve třetí třetině pouze konečnou úpravu skóre.

Radost hokejistů Calgary
zdroj: AP autor: Jeff McIntosh

Ducks, kteří sezonu zahájili drtivou porážku 1:6 v Coloradu, si následně připsali pět výher a zažívají nejlepší start do soutěže v historii klubu. Rozdílový zásah obstaral Teemu Selänne, který se v této sezoně trefil poprvé. Calgary, které i proto prohrálo v Anaheimu posedmnácté v řadě, si možná oddechne, až finský veterán odejde do hokejového důchodu. Selänne totiž v 73 vzájemných duelech nasbíral 82 bodů.

"Někdy potřebujete štěstí," uvedl třiačtyřicetiletý útočník, který v zápase poprvé v kariéře zlomil během zápasu dvě hokejky. A jednu z nich chvíli před vstřeleným gólem. "Ale upřímně řečeno, dnes to z naší strany nebyl dobrý zápas. Dobré je jen to, že jsme vyhráli. Ale zejména poslední třetina (soupeř je přestřílel 17:4 a snížil díky teči Hudlera) byla špatná. O body je obral Viktor (brankář Fasth)," dodal Selänne.

Hokejisté New York Rangers po třech porážkách, v nichž inkasovali dvacet branek, ukázali ve Washingtonu lepší tvář a díky kvalitní obraně vyhráli 2:0. Obě branky vstřelili v průběhu druhé třetiny v rozmezí 106 sekund. Gólman Henrik Lundqvist kryl 22 střel a připsal si 46. nulu v NHL.

"Naše hra v obranném i středním pásmu byla daleko více kompaktní. Dalo by se říci, že dneska jsme táhli všichni za jeden provaz," uvedl Brad Richards, který u obou branek asistoval. Rangers navázali na poslední play-off, v němž Washington vyřadili a v závěrečných dvou duelech Lundqvist nedostal gól.

Švédský brankář, který v utkání zneškodni osm střel Alexandra Ovečkina, své spoluhráče podržel zejména v úvodní třetině při 55 sekund dlouhém oslabení tři na pět. "Předvedl tam několik hezkých zákroků. To nás povzbudilo," řekl trenér Rangers Alain Vigneault. Domácí kouč Adam Oates souhlasil, že to byl jeden z klíčových okamžiků zápasu. "Netrefili jsme tam prázdnou branku. Bylo by to určitě jiné utkání, kdybychom ji využili," uvedl Oates.

Washington - NY Rangers 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)Branky: 33. Moore, 34. Callahan. Střely na branku: 22:36. Diváci: 18.506.

Anaheim - Calgary 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Branky: 4. Penner, 14. Palmieri, 37. Selänne - 17. Stempniak, 45. Hudler. Střely na branku: 22:35. Diváci: 14.051.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články