Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jágr podle zpráv míří do New Jersey

Praha - Jaromír Jágr má podle různých zdrojů namířeno do týmu New Jersey Devils. Jednačtyřicetiletý hokejový útočník se zde již podle televize Nova na angažmá dohodl, Deník Sport uvádí, že by smlouva mohla být podepsána během následujících hodin. Nevylučuje však, že ve hře stále zůstávají philadelphští Flyers, kde Jágr působil v sezoně 2011/12.

Jaromír Jágr v utkání s Pittsburghem
zdroj: Getty Images autor: Brian Babineau

Pokud se informace potvrdí, bude Jágr působit již v sedmém klubu NHL v kariéře a čtvrtém po svém návratu z angažmá v Rusku. Po ročním působení ve Philadelphii hrál v uplynulém ročníku po výluce za Dallas a v dubnu přestoupil do Bostonu, s kterým postoupil až do finále Stanley Cupu. V kádru Devils by se nejproduktivnější Evropan v historii NHL mohl potkat s Patrikem Eliášem, Markem Židlickým či Rostislavem Oleszem.

Bruins s Jágrem smlouvu neprodloužili a od 5. července je kladenský odchovanec nechráněným volným hráčem. V minulých dnech si byl údajně prohlédnout Prudential Center, domácí halu Devils. V platovém stropu New Jersey se otevřel prostor po odchodu ruské hvězdy Ilji Kovalčuka. Ten ohlásil konec kariéry v NHL, zrušil lukrativní smlouvu a odešel do Petrohradu. Web televize Nova uvedl, že Jágr by tak mohl vydělávat v přepočtu okolo 80 milionů korun ročně.

Podle tn.cz si Jágr dále v týmu Devils vyjednal i výjimku, že bude moci nosit na dresu své tradiční číslo 68. Podle pravidel generálního manažera Lou Lamoriella v týmu nikdo nesmí mít číslo přes 40, ale už v minulosti měl výjimku například Alexandr Mogilnyj.

Jágr, který v NHL působil také v Pittsburghu, Washingtonu a New Yorku Rangers, má na kontě v základní části 1391 zápasů a 1688 bodů za 681 gólů a 1007 asistencí. V historické tabulce produktivity je tak osmý. V play-off nasbíral 199 bodů ve 202 zápasech a je celkově pátý.

Zdroj
ČTK, isport.cz, tn.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články