Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pavelec vychytal Winnipegu výhru v New Jersey

New York - Brankář Ondřej Pavelec pomohl v nedělním utkání NHL k výhře Winnipegu na ledě New Jersey 4:2, když zlikvidoval 24 z 26 střel domácích hokejistů. Svému týmu vychytal třetí vítězství z posledních čtyř zápasů, přičemž všechny byly v hale soupeřů. Předtím Jets uspěli v Buffalu a Carolině.

Ondřej Pavelec
zdroj: AP autor: John Woods

Pavelec dvakrát inkasoval v první třetině, po níž Winnipeg prohrával 1:2. Pak ale zavřel branku a ve zbylých 40 minutách už nepustil ani jednu z 18 střel. Asistenci u prvního gólu New Jersey si připsal Patrik Eliáš.

Hokejisté Winnipegu si k výhře pomohli i díky tomu, že zlomili prokletí v přesilových hrách. Když Grant Clitsome ve 34. minutě v početní výhodě vyrovnal na 2:2, skóroval poprvé po 21 nevyužitých přesilovkách v řadě.

Jets navíc přežili i všechna oslabení, v nichž jsou statisticky nejhorší v celé lize. Devils se museli obejít bez brankářské jedničky Martina Brodeura, který měl sice chytat, při rozbruslení si ale poranil záda a musel ho nahradit Johan Hedberg.

Na 18 zápasů bez porážky v základní hrací době natáhli rekordní sérii hokejisté Chicaga, kteří porazili 1:0 Columbus. Jediný gól zápasu vstřelil v 39. minutě Andrew Shaw. Brankář Cory Crawford, jenž se vrátil do sestavy po zranění, si připsal 28 zákroků a vychytal druhé čisté konto v sezoně.

"Zápas co zápas jsme schopni podávat velmi dobrý výkon. Každý si perfektně plní své obranné úkoly, útočníci se zodpovědně vracejí a vypomáhají nám vzadu. To jsou klíčové faktory našeho úspěchu," prohlásil Crawford, který má v sezoně stoprocentní bilanci osm zápasů - osm výher.

Největší kanonádu večera viděli fanoušci v Detroitu, kde domácí porazili Vancouver 8:3. Na jeden z osmi gólů přihrál Jakub Kindl. Red Wings sice po první třetině prohrávali 2:3, pak ale zničili soupeře šesti góly.

Brankář Canucks Roberto Luongo si připsal jen 20 zákroků a poprvé v sezoně zažil na ledě porážku v základní hrací době. "Byl to zápas, kdy máte pocit, že vám v síti skončí skoro každá střela," uvedl Luongo.

Roman Červenka se gólovou přihrávkou podílel na vítězství Calgary nad Phoenixem 5:4. Flames vyhráli až díky dvěma trefám v samotném závěru. Nejprve v čase 58:37 vyrovnal na 4:4 svým druhým gólem v utkání Jarome Iginla, o 23 sekund později vstřelil vítěznou branku Curtis Glencross.

"Těch pár sekund může mít obrovský vliv na postavení v tabulce, na to, jestli se nám podaří vymazat ztrátu a dohnat některé soupeře před námi," prohlásil Iginla, jehož týmu patří dvanácté místo v Západní konferenci se ztrátou dvou bodů na osmý Dallas.

Jednou asistencí přispěli k výhrám svých týmů i David Krejčí z Bostonu, který zvítězil 4:1 na ledě Floridy, a Jiří Tlustý, jehož Carolina porazila 4:2 New York Islanders. Hokejisté Pittsburghu si pak poradili s Tampou Bay na jejím ledě 3:5 a Anaheim nezaváhal v Coloradu, kde zvítězil 4:3.

Výsledky

Florida - Boston 1:4, New Jersey - Winnipeg 2:4, Detroit - Vancouver 8:3, Anaheim - Colorado 4:3 v prodl., Chicago - Columbus 1:0, Pittsburgh - Tampa Bay 5:3, Calgary - Phoenix 5:4, NY Islanders - Carolina 2:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články