Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr: Pokud bude výluka, jdu ihned do Kladna

Kladno - Hokejista Jaromír Jágr by byl rád, kdyby sezona v NHL, kterou ohrožuje výluka, začala co nejdříve, protože ve 40 letech už v prestižní zámořské lize dlouho hrát nebude. Zároveň ale chápe postoj hráčů, kteří se nemohou shodnout s vlastníky klubů na nové kolektivní smlouvě. V případě vyhlášení výluky plánuje nastoupit co nejdříve za kladenský celek, jehož je majitelem.

"Být podle mého, chtěl bych určitě hrát," řekl dnes Jágr s tím, že je mu jedno, za jakých podmínek by to bylo. "Protože si chci zahrát. Ale na druhou stranu rozumím, že hráči, kteří vědí, že budou hrát dalších deset let, myslí na svou budoucnost a musí si vyjednat co nejlepší podmínky," prohlásil útočník, který se po loňském návratu do NHL v dresu Philadelphie v létě upsal na rok Dallasu.

Svůj názor v celém sporu nepovažuje za důležitý. "Je zkreslený tím, že chci hrát, protože už toho času moc nemám, ale to není ten správný názor," řekl Jágr. V kontaktu se zámořím moc není. "Informace také moc nesleduju. Takže mně nic jiného nezbývá než jen čekat, jak to dopadne," podotkl dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem.

V případě výluky skočí brzy na led. "Nic jiného mi nezbude. Jestli jsem připravený? Nejsem, ale pokud to budu odkládat, bude to horší a horší. Lepší už ne," smál se Jágr, jenž přiznal, že poslední dva až tři týdny neměl čas na pořádný trénink.

"Věnoval jsem se točení reklam, pak jsem odjel do Filadelfie a vše, co jsem natrénoval, jsem ztratil. Začínám od nuly, ale takový je život," konstatoval s tím, že i pro něho bude platit, že nejlepším tréninkem je samotný zápas. "Člověk se tam bude trápit, ale je to pravda."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články