Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bělorusové udrželi s Nory pozitivní bilanci a zvítězili 4:3

Paříž - Hokejisté Běloruska zvítězili zejména díky dvěma gólům obránce Lisovce nad Norskem 4:3 a potvrdili pozitivní bilanci, kterou nad Seveřany mají. Je to jejich celkem páté vítězství ve vzájemných střetnutích. Bělorusové tak končí vystoupení na mistrovství světa se sedmi body v tabulce "české" skupiny B, tedy jen o bod hůře za Norskem.

Utkání Bělorusko - Norsko
zdroj: ČTK/AP

Oba týmy hrály už jen o lepší postavení ve skupině a nebýt dvou obratů ze třetí třetiny a lepší hře Běloruska v závěrečné části, dalo by se na zápas s klidným svědomím zapomenout.

Začátek přitom spíše napovídal, že navrch by mohli mít Norové. Vedle průběžného zastřelování Ken Andeho Olimba byl nebezpečný i Reichenberg, přesto vše probíhalo v relativně poklidném tempu. Když tedy Šarangovič využil nepozornosti v obranném pásmu, Haugen měl co dělat, aby kotouč dokázal vyrazit.

Hru doprovázela běloruská reklamní edice střel na branku, a kdyby nepřišla obrovská chyba Haugena, pokračovalo by to tak nejspíš i nadále. Norský gólman vyjel za branku, jeho rozehrávku zachytil Stefanovič, nabídnul zadákovi Lisovcovi a ten otevřel skóre.

Bělorusové ovšem v každém utkání na letošním světovém šampionátu inkasovali z přesilovky a nejinak tomu bylo i proti výběru Pettera Thoresena. Norové do té doby vytvářeli hrubky a situace podceňovali, střela litvínovského obránce Sorvika, který propálil Karnauchova, jim ovšem vyšla na jedničku.

Radost nicméně netrvala dlouho. Korobov nejdříve orazítkoval tyč a následný tlak Bělorusů, jimž chyběli na tribuně zívající bratři Kosticynové, se vystupňoval trefou Kulakova na 2:1.

Vstup do třetí třetiny vyšel daleko lépe Norsku. Reichenberg si dokázal poradit proti dvěma svěřencům Dave Lewise, dostal se do zakončení a z forhendu v mezikruží se nemýlil. A o dvě a půl minuty později se poprvé na turnaji prosadil po Martinsonově pasu kapitán Holös, kdy přes ruku trefil bez přípravy puk.

Přestože se Bělorusové zachránili až v utkání proti Slovinsku (5:2), pořád hráli stejně jako Norové o čest. Chtěli ale víc. Šinkevič tak srovnal po přihrávce Kovyršina a tři minuty před koncem dokonal obrat opět Lisovec, který dorazil po vyražené střele Pavloviče. Seveřanům nezbývalo nic jiného než hra v šesti a přestože byli při Martinsenově tyčce blízko srovnání, dotáhnout zápas do prodloužení se jim už nepodařilo.

Skupina B (Paříž): Bělorusko - Norsko 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 27. Lisovec (Stefanovič), 38. Kulakov (A. Stas, Děmkov), 55. Šinkevič (Kovyršin, Stefanovič), 57. Lisovec (Pavlovič, Linglet) - 36. Sörvik (K. A. Olimb), 42. Reichenberg (Patrick Thoresen, Ödegaard), 44. Holös (Martinsen, M. Olimb). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Wehrli (Švýc.) - Leermakers (Niz.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3867. 

Bělorusko: Karnauchov - Korobov, Lisovec, Šinkevič, Chenkel, Jevenko, Vorobej - Šarangovič, Linglet, Pavlovič - Kulakov, Děmkov, A. Stas - Stefanovič, Kovyršin, Kogalev - Drozd, A. Volkov. Trenér: Dave Lewis.

Norsko: Haugen - Holös, Lesund, Ödegaard, Nörstebö, Sörvik, Bonsaksen, Johannesen - M. Olimb, Martinsen, K. A. Olimb - K. Forsberg, Patrick Thoresen, Reichenberg - Karterud, Bastiansen, Valkvae Olsen - Olden, Röymark, Roest - Trettenes. Trenér: Petter Thoresen.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články