Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Barrie blbnul se spoluhráčem na pokoji a kvůli zranění na MS dohrál

Paříž – Ofenzivní kanadský obránce Tyson Barrie si už na letošním mistrovství světa nezahraje. Poté, co utrpěl nespecifikované tržné zranění na noze, nebude z bezpečnostních důvodů na šampionátu pokračovat. Kanada tak přijde o nejproduktivnějšího člena defenzivních řad. V sestavě by ho měl nahradit Colton Parayko, který vypadl se St. Louis Blues z play-off NHL.

Tyson Barrie z Kanady (druhý zprava) si na MS už nezahraje
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

Podle informací zámořských novinářů utrpěl Tyson Barrie zranění v dolní části těla poté, co se s nejmenovaným spoluhráčem přetahoval na pokoji. Tržná rána byla však vážnějšího charakteru, a tak se kanadská výprava rozhodla neriskovat hráčovo další nasazení a dále s jeho službami nepočítá.

Barrie přitom vedl tabulku bodování obránců po třech zápasech na turnaji a v týmové produktivitě se dělil o první příčku s Jeffem Skinnerem a Natem MacKinnonem se ziskem sedmi bodů včetně dvou branek.

V sestavě zaplnili další dvě volná místa Colton Parayko a Chris Lee. Parayko, který už dohrál play-off NHL, vypadl se St. Louis ve druhém kole, kde Blues nestačili na Nashville. Chris Lee odehrál úspěšnou sezonu v Magnitogorsku. Nejproduktivnější obránce KHL byl s kanadským týmem už od začátku přípravy v Evropě.

Zdroj
cbssports.com, TSN, Twitter.com, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články