Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německo by mohlo získat dvě výrazné posily. V NHL se uvolnili Draisaitl a Grubauer

Kolín nad Rýnem – Německý tým by se mohl na mistrovství světa dočkat příjezdu dvou výrazných posil. Po skončení sérií druhého kola play-off NHL mohou tým teoreticky posílit útočník Leon Draisaitl z Edmontonu a brankář Philipp Grubauer z Washingtonu. Oba týmy ztratily sedmý rozhodující zápas a sezona pro ně skončila.

Německý hokejista Leon Draisaitl
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Němci, kteří mají základní skupinu A slibně rozehranou na postup do čtvrtfinále, porazili ve středečním duelu po obratu z 0:2 Slovensko 3:2 v nájezdech. Již v 10. minutě přitom přišli o brankářskou jedničku Thomase Greisse, jinak oporu New York Islanders v NHL. Ačkoliv si jeho náhradník Danny Aus den Birken nevedl špatně, inkasoval velmi laciný gól na 0:2.

Pětadvacetiletý Grubauer dostal v play-off NHL šanci jen na 19 minut, ale v sezoně zasáhl do 24 duelů, z toho při 19 byl v základní sestavě. V průměru inkasoval 2,04 gólu na zápas, úspěšnost zákroků měl 92,6 procenta a třikrát vychytal čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko - Německo

Jednadvacetiletý Draisaitl rychle roste v největší hvězdu německého hokeje. Nejvýše umístěný německý hráč na draftu v historii NHL (3. v roce 2014) nevynechal v sezoně ani jediný z 82 zápasů základní části a byl druhým nejproduktivnějším hráčem Oilers za Connorem McDavidem, jenž ovládl kanadské bodování celé ligy.

Syn karvinského rodáka Petera Draisaitla, jenž patří k velkým postavám historie německého hokeje a jako trenér vedl v extralize České Budějovice, Hradec Králové a Pardubice, si v dlouhodobé fázi NHL připsal 77 bodů za 29 branek a 48 asistencí. Boje o Stanley Cup okusil poprvé a ve 13 utkáních nasbíral 16 bodů (6+10).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články