Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Hráčům nemůžeme upřít snahu, řekl kouč Slovenska Cíger po porážce

Kolín nad Rýnem – Slováci mají po dvou zápasech s Itálií a Lotyšskem jen dva body. Trápí se především v zakončení. Svěřence kouče Zdena Cígera nyní čekají v úterý a ve středu důležité souboje s Dány a Němci. Trenér věří, že od dobrého nasazení a snahy v prohraném duelu s Lotyšskem (1:3) se dá odrazit k lepším zítřkům.

Ján Laco
zdroj: Reuters

Cíger byl i přes porážku s Lotyšskem rád za výkon, který jeho tým proti Lotyšům předvedl. "S Italy to bylo nervózní, tentokrát hráli hráči uvolněněji a s větším nasazením," vyzdvihl. "Věřili jsme si, že vyhrajeme, ale musíme si odpočinout a připravit se na Dány," doplnil bývalý vynikající útočník Cíger.

Klíčový moment: neuznaný gól

Slováky musel mrzet okamžik z první třetiny, kdy útočník Andrej Kudrna dostal úspěšnou dorážkou v souladu s pravidly puk do lotyšské branky, jenže vyrovnání na 1:1 se nedočkali. Sudí prokazatelně o chvilku dříve zapískal, byť chybně.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment v utkání Lotyšsko - Slovensko: Sudí se upískl a neuznal Kudrnův gól (14. min.)

Kapitán týmu Vladimír Dravecký:

"Jasně, že šlo o regulérní gól. Právě takové momenty rozhodují těsné zápasy."

"Je to velká škoda. Hráli jsme dobře, hráčům nemůžeme upřít snahu. Na neuznaný gól se nechci vymlouvat, ale určitě měl platit. Jsem rád, že jsme hráli až do konce a bojovali o výsledek," ocenil Cíger, jehož výběr inkasoval všechny tři góly v oslabení. "Lotyši ukázali, že mají kvalitní přesilovky, těžko se při nich bránili," připustil.

Útočníka Kudrnu verdikt rozhodčích při jeho neuznané trefě zaskočil. I proto, že písknutí neslyšel. "Libor Hudáček poslal puk před branku a já se tam snažil dorážet. Rozhodčí ale asi přerušil hru dříve, takže nám nezbylo nic jiného než respektovat, že gól neuznal. Ale myslel jsem si, že jde o normální gól, podobný jsme dostali s Italy. Že pískal, jsem neslyšel," popsal chvíle zklamání Kudrna.

Nejbližší dva zápasy mohou mužstvo bez jediné posily z NHL posunout blíž ke splnění čtvrtfinálových tužeb, zároveň ale přivát sestupové starosti, pokud by je Slováci nezvládli. Z tohoto pohledu se nakonec může ukázat otočka s Italy k nezaplacení. "Bodů jsme chtěli mít více, takže spokojení nejsme. Musíme udělat všechno pro to, abychom byli s Dány úspěšní a získali všechny tři body," prohlásil odhodlaně Kudrna.

Další vystoupení na turnaji vyhlíží s optimismem i kouč Cíger. "Ještě nás čeká hodně zápasů. Musíme udělat maximum pro ten nejbližší. Důležité je, že mužstvo chce, věřím, že nám tam góly budou padat a uhrajeme to," uvedl Cíger.

Slováci ale měli již v přípravě možnost se přesvědčit, že Dánové nejsou snadným soupeřem. Po tuhém boji je před měsícem porazili dvakrát 2:0 a prodloužili se Seveřany vítěznou sérii na šest zápasů. Zároveň ale mají v paměti rok 2010, kdy s nimi na MS a právě v Kolíně nad Rýnem prohráli první třetinu sotva uvěřitelným poměrem 0:6. Stejně pak skončil i celý zápas.

"Nevěšíme hlavy. Jdeme dál. Ještě máme před sebou pár zápasů a do každého půjdeme s cílem vyhrát. Jako sportovci máme vždy jen cíle spojené s vítězstvím," zdůraznil kapitán Vladimír Dravecký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články