Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Chceme zlato, říká Giroux a na ledě nezná kamaráda

Paříž – Zlatý hattrick touží zkompletovat na šampionátu hokejisté Kanady. Útočník Claude Giroux potvrdil, že hvězdám z NHL motivace ani po dlouhé sezoně neschází. "Máme tady dobrý tým. Když nastoupíme v kanadském dresu, tak se snažíme hrát nejlépe, jak umíme. Všichni myslíme jen na výhry. Chceme získat zlato, proto jsme tady," řekl útočník Philadelphie Flyers.

Claude Giroux
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Michal Kamaryt

O tom, v jaké formě a s jakým nasazením přijeli Kanaďané do Evropy obhajovat titul mistrů světa, se už v pátek přesvědčí čeští hokejisté (zápas začíná ve 20.15). "Češi tady mají dobrý tým. Pro nás je ale důležité, abychom se soustředili sami na sebe," věří devětadvacetiletý útočník. "Nerozhoduje, jak mužstvo vypadá na papíře. Důležité je hrát jako tým," pokračoval.

Giroux má ve sbírce zlatou medaili z roku 2015 z Prahy. Nastoupil také v zářijovém zápase proti Česku na Světovém poháru v Torontu. Na začátku sezony Kanaďané vyhráli jednoznačně 6:0 a poté ovládli i celý turnaj. "Teď jsou tady ale jiné týmy s jinými hráči. Bude to první zápas na turnaji a my se musíme zaměřit na sebe, jak chceme hrát. Na náš herní systém. První zápas je vždy důležitý," podotkl kapitán Philadelphie.

Na šampionátu má osm spoluhráčů z Flyers (čtyři v kanadském týmu) a proti dvěma, Jakubu Voráčkovi a Radku Gudasovi, v pátek nastoupí. Právě s Voráčkem je Giroux velký kamarád. "Na ledě si rozumíme a je vždy fajn s ním hrát. Potkali jsme se dnes ráno. Teď si zahrajeme proti sobě. Bojujeme každý za svoji zem, ale kamarádi jsme pořád," dodal.

Kanaďan připustil, že by s Voráčkem mohli případně společně vyrazit na prohlídku Paříže, kde se turnaj koná. "Uvidíme. Teď jsme tady ale každý s jiným týmem. V září se opět potkáme v jedné kabině," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články