Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hokejový šampionát na ČT a pro všechny. Dívejte se na MS v mobilu i chytré televizi

Praha – Už pošesté startují na webu České televize speciální stránky věnované mistrovství světa v hokeji. Vedle kompletní porce 64 utkání nabídnou i obrovský videoarchiv, aktuální zpravodajství, speciální podcasty ke světovému šampionátu, postřehy redaktorů přímo z Paříže a Kolína nad Rýnem, diváckou anketu a soutěže. ČT sport vedle toho samozřejmě připravuje i bohatou nabídku 135 hodin televizního vysílání. Exkluzivní přímé přenosy budou moci diváci sledovat vedle webu a mobilní aplikace i prostřednictvím televizí podporujících funkcionalitu HbbTV.

Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Česká televize letos odvysílá už 51. mistrovství světa v hokeji. "Nabídneme kompletní program šampionátu se speciálním důrazem na český tým. Studio je opět v dějišti turnaje, nejprve v Paříži v hale Bercy a od play-off pak v aréně v Kolíně nad Rýnem. Poprvé budou všechna utkání opatřena původním komentářem z obou dějišť turnaje," říká výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Nechybí ani webový speciál, jehož největší novinkou je tentokrát responzivita. Moderní vzhled stránek ocení vedle uživatelů klasických desktopů i majitelé chytrých mobilných telefonů a tabletů. "Rozhodli jsme se web přepracovat tak, aby více vyhovoval požadavkům sportovních fanoušků. Vycházeli jsme z jejich ohlasů v loňských ročnících i z dat, která o používání webu dlouhodobě sbíráme," vysvětluje UX designérka České televize Helena Šimková.

Design speciálu je tedy přizpůsoben tak, aby bylo možné získat všechny informace pohodlně i na mobilech a tabletech. "Stránka se vždy přizpůsobí šířce displeje. Všechny texty budou vždy dobře čitelné a člověk nebude mít problém trefit se prstem na ovládací prvky, jako jsou tlačítka nebo odkazy," dodává Šimková.

Zjednodušena byla i cesta ke sledování živého vysílání, které je stále největším lákadlem webu. Čtenáři tak najdou přehled toho, co se právě vysílá, přímo na homepage. "Okno s živým vysíláním si ale budou moci spustit nejen na hlavní stránce, ale i na všech ostatních stránkách (odkazem vpravo nahoře, pozn. red.). Bude tedy možné sledovat video a zároveň si u toho číst článek nebo prohlížet výsledky," říká Šimková.

Diváky provede studiovým programem Jiří Hölzel spolu s Markem Sýkorou, který se naposledy přdstaví v roli experta ČT. Druhým průvodcem bude šéfkomentátor Robert Záruba, pro něhož bude letošní mistrovství šestadvacátým v řadě. V rolích komentátorů se představí také Tomáš Jílek, Michal Dusík a Ondřej Zamazal. Doplní je experti Martin Hosták, Milan Antoš a David Pospíšil. Reportérské úlohy se chopí Darina Vymětalíková, Hana Ježková a Jana Niklová.

Marek Sýkora a Robert Záruba ve studiu ČT na MS v hokeji
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

"Kromě tradičně bohatého zpravodajského obsahu budeme aktivní také na sociálních sítích. Nabídneme pohledy do zákulisí šampionátu, Facebook live rozhovory se členy českého týmu i postřehy televizních komentátorů," doplňuje šéfeditor webu ČT sport Jiří Kalemba.

Nejen Záruba, ale i další redaktoři ČT sport navíc z Francie a Německa tweetují. Jejich příspěvky jsou dostupné přímo na homepage speciálu. Na Twitteru, ale i facebookovém a instagramovém profilu ČT sport, to žije hokejem už nyní.

Ale zpět k novinkám webu. Výsledky z posledních odehraných zápasů se zobrazují na hlavní stránce, změnila se také podoba videoarchivu a zpřehlednila se stránka s programem a výsledky z šampionátu. Všechny informace si čtenář může pohodlně vyfiltrovat. Má-li chuť jen na videa k českému týmu, žádný problém. Na jedné ucelené stránce najdou diváci také sestřihy zapasů, zpětně si mohou pustit i důležité momenty jednotlivých utkání.

Aplikace pro HbbTV k MS v hokeji
zdroj: ČT

Vedle responzivity je k dispozici také mobilní aplikace ČT sport. A tradičně nechybí také HbbTV aplikace. Majitelé chytrých televizorů s podporou HbbTV si tak budou moci pustit všechny přenosy, tedy i ty, které se nevysílají na televizních kanálech, na svém televizoru. Zároveň zde najdou i výsledky a statistiky turnaje.

"Aplikace je k dispozici na všech programech České televize. Na ČT sport bude rychle dostupná prostřednictvím hokejového modrého tlačítka. Na zápasy, které poběží souběžně s vysíláním jiných televizních přenosů, budeme upozorňovat modrým tlačítkem určeným výhradně pro živý HbbTV přenos. Celkem se bude jednat o 30 zápasů," nastiňuje vedoucí Teletextu ČT Jan Zeman.

V nabídce HbbTV aplikace bude i podrobný informační servis, včetně on-line dat z jednotlivých zápasů. "Přes zelené tlačítko se diváci dostanou k liště MS hokej, která se zobrazuje ve spodní části televizního vysílání. Bude obsahovat přehled krátkých zpráv a v době přenosů i aktuální data ze souběžně hraného netelevizního zápasu," dodává Zeman.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články