Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jandač: Rozhodnutí Jágra respektujeme. Žezlo nyní musí převzít jiní

Praha - Nový kouč hokejové reprezentace Josef Jandač plně respektuje rozhodnutí Jaromíra Jágra o neúčasti na Světovém poháru v Torontu. S kolegy z realizačního týmu byl však při skládání mužstva pro prestižní akci na tuto možnost připravený a možná již v úterý uzavře nominaci zbývajících sedmi hráčů.

Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Jarda se prostě rozhodl, jak se rozhodl. My to plně respektujeme a nedá se s tím nic jiného dělat. Bereme to jako fakt, s kterým se musíme vyrovnat. To rozhodnutí bylo čistě na něm. Kdyby řekl, že je připravený na SP hrát, tak ho samozřejmě nominujeme," řekl Jandač. Rozhodnutí čtyřiačtyřicetileté legendy je však pro něho naprosto pochopitelné.

"Má na to plné právo. Jarda pro český hokej udělal strašně moc. V týmu nyní nebude a to žezlo už opravdu musí převzít jiní kluci," prohlásil Jandač. Sám se snažil ihned po světovém šampionátu v Rusku s Jágrem telefonicky spojit. "Nepodařilo se mi to, ale ta hlavní komunikační linie vedla i tak přes generálního manažera Martina Ručinského, s nímž byl Jarda v kontaktu. Nechali jsme mu nějaký čas po play-off a spolu se dohodli, že krátce po skončení šampionátu dá Jarda vědět," popsal Jandač.

Sedmačtyřicetiletý trenér, jenž působil v letech 2008 až 2010 a následně také v uplynulé sezoně na reprezentační střídačce jako asistent, se chystá nominaci brzy uzavřít. Jak již dříve avizoval, společně s asistenty Jiřím Kalousem, Jaroslavem Špačkem a Václavem Prospalem, s Ručinským, jeho asistentem Milanem Hniličkou a také šéfem skautingu Jiřím Fischerem byli připraveni na různé varianty.

I Jágrova definitiva tak posunula nominaci k její finální podobě. "Zcela jasno ale ještě není. Nicméně se to určitě zase o něco posunulo a blížíme se k tomu, abychom měli vyřešeno. Dnes máme naplánovanou dlouhou schůzku, u níž budou prostřednictvím konferenčního hovoru i Venca Prospal s Jirkou Fischerem," řekl Jandač.

"Myslím, že se to může už v úterý posunout i do té finální fáze. Nejpozději třeba, že bychom si to ještě nechali otevřené do zítřka, ale ve čtvrtek do 18 hodin už to pak nahlásit na NHL," připomněl Jandač nejzazší termín, dokdy musejí účastníci zářijového turnaje doplnit původně nahlášenou šestnáctku hráčů. Jak již Jandač uvedl, na turnaj pojede vedle tria gólmanů se sedmi obránci a třinácti útočníky. V nominaci tak zbývají tři volná místa pro obránce a čtyři pro útočníky.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágr se Světového poháru nezúčastní, trenérům se omluvil
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články