Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Šindler: Rozhodčí na MS jsou výborní. Zaťoviče vyloučili oprávněně

Moskva - Manažer rozhodčích Českého svazu ledního hokeje a bývalá špička mezinárodních sudích Vladimír Šindler dosavadní výkony svých kolegů v černobílém velmi chválí. Se stále rychlejší hrou si poradit umějí. Zhodnotil i vyloučení českého hokejisty Martina Zaťoviče v klíčovém zápase s americkým výběrem. Ač se rozhodnutí mohlo jevit nesmyslně, bylo v pořádku, konstatoval Šindler.

Je nám líto, video expirovalo.
Šindler: Rozhodčí by měl být co nejméně viditelný

Martin Zaťovič si vysloužil trest za na první pohled nevinný vjezd do brankoviště. Při tom vrazil do ležícího amerického gólmana a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. "Spoustě lidí se to může zdát jako přísné až nelogické vyloučení, na druhou stranu trend je takový, že ochrana brankářů je zcela absolutní. Při dobrovolném vjezdu hráče do brankoviště prostě zodpovídá za to, že se nedostane do kontaktu s brankářem," vysvětluje šéf českých hokejových rozhodčích. Dodává, že kdyby se Zaťovičovi podařilo úspěšně zakončit ještě před kontaktem s brankářem, trest by mu sudí neuložili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - USA

Chyby rozhdočích ale zápas ovlivnily - vyrovnávací gól Američanů padl na začátku druhé třetiny z neodpískaného ofsajdu. Stejně tak faul do obličeje Jana Kováře, který se neobešel bez krve a dokonce při něm český hráč přišel o zub, zůstal bez povšimnutí rozhodčích.

Rozhodčí na šampionátu jsou výborní, soudí Šindler

"Úměrně tomu, jak hokej rychlostně spěje kupředu, odvádějí rozhodčí výborné výkony," hodnotí vystoupení sudích na světovém šampionátu Šindler. Samozřejmě, že se chyby podle něj najdou. "Pro našeho maďarského kolegu je mistrovství světa jistě prestižní událost, z jeho strany tam ale možná menší chyby byly. Určitě však nemusíme hodnocení rozhodčích brát kriticky," dodal.

Vladimír Šindler ve finále mistrovství světa v roce 2003
zdroj: ČT24

Pochvalami nešetřil Šindler směrem k českým rozhodčím na šampionátu v Rusku. "Podávají tady všichni skvělé výkony, a i když se nemůžou všichni představit ve finálových kolech, tak jako demonstrace toho, že opravdu pískají výborně, je fakt, že nejsledovanější zápas Rusko-Finsko pískal jako hlavní Martin Fraňo. To je vizitka pro české rozhodčí," hodnotil české zastoupení.

Vladimír Šindler:

"Nedá mi, abych zpětně nepopřál Petru Břízovi ke zvolení do IIHF. Možná se to zdá nedoceněné, ale z této pozice může pro český hokej udělat spoustu práce na politické scéně."

Vedle jejich chvályhodných výkonů vidí nezastupitelnou roli i v působení Pavla Halase v mezinárodní komisi rozhodčích.Také proto patříme podle něj mezi tři země, které mají opakovaně nejvíce nominovaných rozhodčích na mistrovství světa. Šindler si na druhou stranu posteskl, že oproti mezinárodní scéně není v domácích soutěžích mužů v pruhovaném dostatek, obzvláště těch kvalitních.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články