Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pastrňák: Jedna porážka svět nezboří

Praha - Hořkost a smutek z předčasného konce v turnaji nepřebily v Davidu Pastrňákovi radost z toho, že si mohl účastí na hokejovém světovém šampionátu v Rusku prodloužit sezonu. Brzy dvacetiletý talentovaný útočník Bostonu by měl patřit i v budoucnu k oporám reprezentace a věří, že se na MS v budoucnu ještě objeví.

David Pastrňák
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Jsem rád, že jsem jel na mistrovství světa. Určitě to byla pro mě velká zkušenost a jsem rád, že jsem si mohl zahrát hokej. S klukama jsem si to moc užil a snad bude i v budoucnu šance si na mistrovství světa znovu zahrát," řekl Pastrňák po dnešním příletu z Moskvy. V reprezentaci bude možné ho vidět již relativně brzy, patří totiž do výběru pro Světový pohár v Torontu. "Bude to určitě další velká zkušenost a moc se na to těším," ujistil český útočník.

Mrzelo ho, že tým ztroskotal už ve čtvrtfinále. "Každá porážka je špatná a mrzí. Ale nemůžete pořád vyhrávat, je to hokej. Na chvíli jste zklamaní, ale už s tím nic neuděláte. Bohužel nám to prostě nevyšlo, byli jsme smutní a bude nás to ještě mrzet. Ale musíme jít dál, musím se připravit na novou sezonu. Vím, že jedna porážka svět nezboří," uvedl Pastrňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Přílet hokejistů z MS provázela již pozitivnější nálada

Tým podle jeho názoru odvedl proti USA i přes porážku v nájezdech dobrou práci, ale chybělo mu trošku více štěstí. "Celou skupinu jsme hráli výborně a pak nám nevyšel jeden zápas. Těžko se to pak hodnotí pozitivně. Myslím ale, že jsme byli lepší celý zápas, akorát jsme nedali naše šance a oni to hráli z obrany. Kdybychom dali dvě šance, nebo alespoň o gól víc, tak si myslím, že bychom vyhráli. Ve hře pět na pět jsem byli o hodně lepší," prohlásil.

Své výkony a šest bodů za gól a pět nahrávek v osmi utkáních nechtěl hodnotit. "Já tam nejel s žádným očekáváním, já přijel pomoct týmu a užít si moje první mistrovství," vysvětlil Pastrňák. Musel si hodně přivykat. Zejména na jiné rozměry kluziště. "Je tam o hodně víc bruslení. V Americe je to o startech a brzdění, tady se víc jezdilo," řekl. A také na jiný styl v porovnání s juniorským MS, jehož poslední tři ročníky odehrál. "Tam jsou ještě mladí hráči, určitě je rozdíl v taktice," porovnal Pastrňák.

Zbytek MS bude pravděpodobně sledovat, ale titul prý žádnému z týmů vyloženě nepřeje. "Asi možná některým klukům osobně jo, ale nevím, komu bych to jinak přál, aby to celé vyhrál," uvedl Pastrňák.

Jasněji měl ale v tom, co udělá jako první po příjezdu domů. "Asi si lehnu...," smál se Pastrňák. Kam vyrazí na dovolenou, to ještě netušil. "Zatím nevím. Určitě někam do tepla. Ze dne na den je však konec sezony, takže teď to je ještě brzy, abych to měl vyřešené," řekl hráč s osmdesát osmičkou na zádech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články