Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čeští hokejisté si připsali nepříjemný rekord. Na medaili čekají už čtyři roky

Moskva - Čeští hokejisté se po čtvrtfinálové porážce s USA počtvrté za sebou vrátí z mistrovství světa bez cenného kovu, což je jejich nejdelší medailový půst v samostatné historii. Fanoušci zatím na medaili museli čekat nejdéle tři roky a to v letech 2002 až 2004 a 2007 až 2009. Přes čtvrtfinále Češi nepřešli od zavedení vyřazovacích bojů v roce 1992 dohromady poosmé. 

Zklamaný trenér Vůjtek
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Češi se od roku 1993 dostali vždy alespoň do čtvrtfinále. Sedmkrát pro ně znamenalo poslední zápas na šampionátu, letos přidali osmý smutný záznam. Po dvanácté tak zůstanou bez medaile a fanoušci nebudou mít příležitost vyjít do ulic.

Nejhorším umístěním po rozdělení Československa je sedmá příčka z let 1994, 2007 a 2013. Letos si Češi díky vydařené základní části vybojovali alespoň páté místo. Ohrozit je mohli pouze neporažení Finové, kteří si ovšem poradili s Dány a postoupili do semifinále.

Za dobu samostatného Česka si hokejisté se lvem a orlicí na prsou pověsili na krk pětkrát medaili bronzovou, jedenkrát stříbrnou a šest medailí mělo cenu nejvyšší. Zlatá horečka doslova propukla v letech 1999 až 2001, kdy se Čechům podařilo zkompletovat zlatý hattrick.

Celková česká a československá medailová bilance zůstává na 12 zlatých, 13 stříbrných a 21 bronzových, posledním přírůstkem byl bronz z MS 2012 ve Finsku a Švédsku. K tomu měli čeští hokejisté blízko i předloni a loni, jenže v zápase o třetí místo podlehli Švédsku a USA shodným výsledkem 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články