Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V lednu byl u výprasku od USA. Je to jiný turnaj. Chceme vyhrát, věří Pastrňák

Moskva – Jsou to čtyři měsíce, kdy jako hlavní hvězda české dvacítky musel ve čtvrtfinále mistrovství světa přetrpět debakl 0:7 od stejně starých Američanů. David Pastrňák se nyní v reprezentačním dresu postaví USA znovu a opět v boji o semifinále na šampionátu, tentokrát toho seniorského. Mladé křídlo však věří, že nyní se spoluhráči uspěje. "Chceme vyhrát," hlásí odhodlaně.

Dominik Furch se raduje z výhry s Davidem Pastrňákem
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Je to úplně jiný turnaj. Ale bylo by super porazit Američany. Doufejme, že se nám to podaří. Co bylo na dvacítkách a tady, to se moc nedá srovnat. Bude to pro mě něco nového a výborná zkušenost," řekl Pastrňák, který prožil i porážku s USA 2:5 ve finále mistrovství světa osmnáctek v Lappeenrantě.

Znovu se také potká s favoritem na pozici jedničky letošního draftu Austonem Matthewsem. Ten nastřílel letos české dvacítce hattrick, před dvěma roky ve finále osmnáctek se trefil dvakrát. "Je to výborný a chytrý hráč," uvedl Pastrňák.

V Rusku vede talent, který působil v sezoně ve švýcarské lize v dresu Curychu, formaci s Dylanem Larkinem z Detroitu a Nickem Folignem z Columbusu. Pastrňák v elitní řadě s Tomášem Plekancem s Romanem Červenkou se s nimi bude potkávat na ledě. "Larkin je výborný bruslař, prokázal kvality v Detroitu. Bude sranda hrát proti nim," těší se na výzvu.

Češi jdou po vydařené základní skupině do play-off z první pozice, Američané si zajistili postup až v úterý v přímém souboji se Slovenskem, ale podle Pastrňáka to už nehraje roli. "Čtvrtfinále je nový zápas, jde o všechno. Musíme se soustředit, abychom odevzdali co nejlepší výkon. Mají výborné hráče, skvělý tým. Každý hráč bude nebezpečný. Jsou výborně bruslařsky vybavení, takže zápas bude hodně o bruslení," řekl Pastrňák.

Američané mají s průměrem 23 let nejmladší tým na turnaji, ale podle benjamínka českého výběru to nic neznamená. "Máme také mladý tým. Je to jedno, musíme se připravit jako tým. Myslím, že když budeme hrát jako ve skupině, tak to bude v pohodě," uvedl Pastrňák.

V kádru amerického týmu je i jeho spoluhráč z Bostonu útočník Frank Vatrano. "Zatím jsme si nepsali, protože mám tady české číslo. Ale určitě tam nějaká hláška bude, až přejede," řekl Pastňák. Vatrano v této sezoně v NHL debutoval, ale působil i na farmě v Providence. Tam ovládl s 36 góly ze 36 zápasů tabulku střelců AHL.

"Má neskutečnou střelu, je to vidět i na tréninku, že to v té ruce má. Je to výborný bruslař, strašně výbušný. Je to kvalitní hráč a jsem rád za něj, že dostal pozvánku do americké reprezentace," uvedl Pastrňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články