Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kempný: Chtěli jsme vyhrát skupinu a pomoct tak kustodům

Moskva - Čeští hokejisté bojovali v úterním závěrečném utkání v základní skupině A se Švýcarskem (5:4) nejen o své pohodlí pro přípravu na čtvrtfinále, ale i o to, aby ušetřili práci kustodům. Pro Zdeňka Šmída, Petra Ondráčka a Jaroslava Kuglera by stěhování z Moskvy do Petrohradu a případný páteční přesun zpět znamenalo enormní zátěž navíc.

"Chtěli jsme hrozně moc vyhrát. Zaprvé jsme chtěli vyhrát skupinu a chtěli jsme taky pomoct kustodům, abychom se nemuseli stěhovat. Je to pro ně nepříjemné. Jsme rádi, že jsme to zvládli, ale na konci to byly trochu nervy," řekl obránce Michal Kempný, který byl vyhlášen nejlepším českým hráčem utkání.

Po jeho střele v přesilovce díky teči Michala Birnera bruslí český tým v 17. minutě vyrovnal na 1:1 a zavelel k obratu. "To jsou nejdůležitější góly. Byla tam výborná práce před brankou, stáli tam dva hráči. Pro nás pro beky je důležité, abychom puk dostali na branku. Někdy je to hrozně těžké, v dnešní době soupeři strašně dobře blokují střely a zatím to je náš největší problém," řekl zadák Omsku.

Češi získali zápas do své moci, vedli už 5:2, ale Švýcaři ještě v závěru sahali po vyrovnání. "Jim už nic jiného nezbývalo. Hráli o bytí a nebytí. Jestli se nám tohle ještě někdy stane, tak to musíme pohlídat. Musíme ten konec zahrát líp. Podíváme se na ty situace, rozebereme si je na videu a v klidu si je zhodnotíme," řekl Kempný.

Už vzhlíží ke čtvrteční čtvrtfinálové bitvě s USA, jež rozhodne o úspěchu či neúspěchu týmu, který vyhrál na turnaji šest ze sedmi zápasů a pokaždé bodoval. "Čeká nás zápas o všechno. Musíme se maximálně dobře připravit. Nebude to nic jednoduchého. Je to mladý bruslivý tým," uvedl Kempný.

Sil na boj o úspěch na turnaji má podle něj mužstvo dost. "Proto jsme tady, máme výbornou partu hladových vlků. Zápas si chceme maximálně užít a urvat to za každou cenu," dodal Kempný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články