Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slováky srážela na šampionátu chabá produktivita, na čtvrtfinále neměli

Bratislava - Třetí rok po sobě budou slovenští hokejisté chybět ve čtvrtfinále mistrovství světa. Slovenský tým na postup mezi osmičku nejlepších podle slovenských médií neměl. Největším problémem svěřenců trenéra Zdeno Cígera byla přitom v celém průběhu šampionátu hlavně ofenziva a proměňování šancí. 

Hokejisté Slovenska
zdroj: ITAR-TASS autor: Sergej Savostjanov

"Vzhledem k průběhu šampionátu je zřejmé, že Slovensko končí v Petrohradu zaslouženě. Letos jsme na postup neměli - herně ani kvalitativně. Slováci vyhráli na turnaji v řádné hrací době jen úvodní dvě utkání proti Maďarům a Francouzům, což v konečném zúčtování stačilo na poměrně bezpečně vybojovanou záchranu," napsal list Denník N po posledním vystoupení slovenské reprezentace.

Slovákům na postup do čtvrtfinále nestačila ani výhra v prodloužení nad výběrem Spojených států. "Za stavu 1:0 jsme měli dobře rozehranou přesilovku, měli jsme šance, škoda že jsme neodskočili na dvougólový rozdíl," posteskl si obránce Dominik Graňák. "Měli jsme pět přesilovek, ale tlak jsme si vytvořili jen v jedné. Kdybychom proměnili víc šancí, mohli jsme vyhrát za tři body," dodal brankář Július Hudáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Hudáček: Měli jsme hrát celý šampionát jako dnes

Slovenský tým na šampionátu podle Denníku N trpěl nezkušeností, nesoustředěností a přidalo se neobvykle mnoho zranění. "Až sedm bezgólových třetin po sobě je zoufalá vizitka, tak dlouhou sérii bez (vstřeleného) gólu netáhl žádný jiný tým na šampionátu," uvedl list, podle kterého Slovákům také chyběla opora v brance.

S ohledem na kvalitu hráčů označil deník právě brankářský post za klíčový, který rozhodne o tom, zda na příštích mistrovstvích světa Slovensko uspěje, ať již v klání o čtvrtfinále, nebo o záchranu. "Líbilo se mi, jak jsme dneska hráli. Takhle jsme měli hrát celý turnaj. Bohužel jsme předtím hráli bázlivě, měli jsme takový mentální blok. Byl na nás zbytečný tlak, přitom jsme tu mohli jen překvapit," uvedl Hudáček.

List Plus Jeden deň zkritizoval složení slovenského mužstva. "Už při tvorbě týmu nastala chyba, protože jsme postrádali jeho vyváženost - starší, střední a mladší generace. Trenér Cíger se vyjádřil, že staré hráče nebudou oslovovat, protože jim chybí motivace," uvedl deník. Dodal, že mladí hráči zaostávali za soupeři v bruslení, a když pak slovenští hráči nestíhali, pomáhali si fauly.

Podle listu Sme po šampionátu v Rusku už zůstává jen doufat, že turnaj posune Slováky kupředu a že něco dal mladým hokejistům, kteří by měli reprezentaci táhnout v budoucnu. "Bylo by dobré, kdyby se začalo uklízet jinde než v reprezentačním týmu. Na svazu, v klubech, které neplatí hráčům," napsal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články