Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Řepík: Kabina je silná, věříme si i po Dánsku

Moskva - Vítězná série českých hokejistů na mistrovství světa v Moskvě skončila po pěti úspěších v neděli porážkou s Dánskem 1:2 po samostatných nájezdech, ale sebedůvěrou týmu podle útočníka Michala Řepíka neotřásla. Opora mistrovského Liberce věří, že reprezentace zvládne úterní zápas se Švýcarskem, udrží se v čele tabulky a nebude se stěhovat na čtvrtfinále do Petrohradu.

"V kabině jsme silní, udělali jsme dobré výsledky a věříme si. S Dánskem jsme klopýtli, ale probereme si to a připravíme se na Švýcary," řekl Řepík, který při rozstřelu ve druhé sérii trefil tyčku a Dánové následně rozhodli o svém triumfu.

"Kdyby to šlo o kousek níž, byl gól. Věděl jsem, co chci udělat, najel jsem si, překonal jsem ho, ale byla tam tyčka. Mrzí mě, že jsme zápas neurvali. Říkali jsme, že potřebujeme čtyři body a udělali jen jeden. V úterý si musíme jít za třemi body, první místo bychom chtěli uhájit," uvedl Řepík.

Porážka s Dánskem ho mrzela, k úspěchu podle něj chyběla lepší produktivita. "Neřekl bych, že Dánové byli nad naše síly, ale neproměnili jsme šance, které jsme měli. Oni nějaké měli, ale nebylo to nic velkého a dali gól v přesilovce. Nájezdy už jsou loterie a jim to tam napadalo," podotkl Řepík.

Dánové podle něj dobře bránili střední pásmo. "Oni hráli jinak než všechny ostatní týmy. Střední pásmo bránili ve čtyřech a nám to dělalo problémy. Bylo to hodně těžké a urputné, přesto jsme si nějaké šance vytvořili. Naše chyba, že jsme je neproměnili. Pak nás potrestali," uvedl Řepík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články