Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trenéři dopíšou na soupisku Zámorského, Polášek s Kubalíkem pojedou domů

Moskva - Obránce Petr Zámorský zaplní poslední volné místo na soupisce hokejové reprezentace na MS v Rusku. Vedení národního týmu dalo bekovi švédského Örebro přednost před Adamem Poláškem, který dějiště šampionátu stejně jako útočník Dominik Kubalík opustí.

"Rozhodnutí bylo dané tím, že Petr Zámorský s námi v sezoně odehrál mnohem víc zápasů než Adam Polášek. Myslíme si, že je v současné době lépe adaptovaný na mezinárodní hokej," řekl asistent trenéra české reprezentace Jiří Kalous.

Zámorský bude zařazen na soupisku až po skončení základní skupiny, kterou Češi uzavřou v úterý se Švýcarskem. "Nikdo si to nepřeje, ale může se něco stát," uvedl Kalous.

Kouč Vladimír Vůjtek se svými spolupracovníky budou mít na zbytek turnaje k dispozici tři brankáře, osm obránců a čtrnáct útočníků, jak plánovali. Kvůli tomu, aby neriskovali dohrávání turnaje na sedm obránců, se v minulých dnech rozhodli nevzít vedle Radka Faksy jako další ofenzivní posilu z NHL jeho spoluhráče z Dallasu Aleše Hemského.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým doplní Zámorský, trenéři mění složení útoků

Třiadvacetiletý zlínský odchovanec se představí na druhém MS v kariéře. Před dvěma lety startoval v Minsku, kde český tým skončil čtvrtý. Sparťan Polášek a Kubalík z Plzně se premiérového startu na velké mezinárodní akci nedočkají.

"Oba byli pozitivní a byli rádi, že se toho vůbec mohli zúčastnit a nasát atmosféru velkých zápasů. Vědí, že to mají před sebou. Byli rádi za šanci, že sem mohli odjet," řekl Kalous. V pětadvacetičlenném kádru je s definitivní platností patnáctka hokejistů, kteří hrají na svém prvním mistrovství světa.

Po nedělní porážce s Dánskem 1:2 po samostatných nájezdech se na dnešní trénink pozmění složení třetího a čtvrtého útoku. Třetí formaci budou tvořit Lukáš Kašpar, Robert Kousal a Martin Zaťovič a čtvrtou Richard Jarůšek, Radek Faksa a Tomáš Filippi. V černém dresu pro náhradní forvardy budou Petr Koukal a Tomáš Zohorna.

Tak by měla vypadat i sestava pro duel se Švýcarskem. "Chceme víc dostat do hry Martina Zaťoviče a dát Radka Faksu na post centra, který hraje v NHL daleko víc. Pak budeme řešit sestavu na čtvrtfinále," řekl Kalous.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články