Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Dánský kapitán Green: Zasloužili jsme si nad Čechy vyhrát

Moskva - Dánové potvrdili, že se jim proti českým hokejistům daří. Před dvěma lety na mistrovství světa porazili Čechy po samostatných nájezdech 4:3, nyní si po podobném průběhu připsali vítězství 2:1. A dánský kapitán Morten Green je přesvědčen o tom, že jeho tým si vítězství nad lídrem skupiny zasloužil.

Dánský kapitán Morten Green v utkání s Českem
zdroj: Reuters autor: GRIGORY DUKOR

Dánové potvrdili, že na český tým umějí hrát. Ani napotřetí je Češi neporazili v základní hrací době, před třemi lety si čeští hokejisté připsali vítězství 2:1 až po samostatných nájezdech, o rok později už Dánové na penalty zvítězili 4:3. A nyní si připsali další výhru po nájezdech, tentokrát 2:1.

Kapitán Morten Green tak nyní věří, se jeho týmu podaří stejně jako v roce 2010 postoupit do čtvrtfinále, což je zatím největší úspěch dánského hokeje. "Postoupit do čtvrtfinále by byl pro Dánsko velký úspěch. Zatím se nám to podařilo jen jednou v historii, a pokud bychom to zopakovali, bylo by to skvělé," řekl Green.

Po nedělním vítězství jsou Dánové s osmi body čtvrtí ve skupině A a čeká je už jen zápas se sestupujícím Kazachstánem. "Známe naše schopnosti, a když hrajeme nejlépe, jak můžeme, a zachytá nám brankář, tak můžeme porazit kohokoliv," uvedl sebevědomě útočník Morten Madsen.

Dánové sice na šampionátu schytali debakl 1:10 od domácích Rusů, ale poté dokázali porazit Lotyše a dnes uspěli v souboji s českým týmem. "Důležité bylo, že jsme nebyli vylučovaní. Drželi jsme se na puku a nepustili soupeře do velkých šancí. Samozřejmě, že nějaké měli, ale to my taky. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát," zhodnotil zápas Green, který hraje už na osmnáctém mistrovství světa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články