Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Červenka: Nevyužili jsme své šance a Dánové se chytili příležitosti

Moskva - Vítězná série českého týmu se proti Dánsku zastavila. Útočník elitního útoku Roman Červenka po zápase hledal důvody porážky, které spatřuje hlavně v tom, že v úvodu Češi nevyužili své šance. Dánsko pak ucítilo šanci, srovnalo a v samostatných nájezdech i celé utkání vyhrálo. Pochvaloval si nicméně souhru se svými spoluhráči Davidem Pastrňákem a Tomášem Plekancem.

Roman Červenka
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Červenka byl po utkání pochopitelně zklamaný. "Dnes nám to nebylo souzené, nepovedlo se nám dát víc gólů v první třetině, načež Dánové vyrovnali z přesilovky. Kdybychom třetinu vyhráli 3:0, tak se zápas vyvíjel úplně jinak. Dánové vycítili šanci, kterou využili," popsal průběh utkání. "Dánové hráli strašně jednoduše, jen nahazovali. Nebylo jednoduché se proti nim prosadit," dodal.

Třicetiletý útočník byl v normální hrací době jedním z trojice českých hráčů, kteří trefili tyč. V nájezdech ho napodobil Michal Řepík. "Myslím, že gólových šancí jsme měli hodně. U nich v pásmu to bylo dobré, oni hráli jednoduše, vyhazovali puky ven. Ale jdeme dál, nemá cenu to řešit. Doufám, že se nic nezmění. Čekají nás důležité zápasy," podotkl Červenka, po jehož tyčce skóroval pohotovou dorážkou Tomáš Plekanec.

Čechům jako by lépe svědčily zápasy proti silnějším soupeřům. Proti těm slabším se zatím hledají. "Vždy se hraje lépe, když není co ztratit a jsme outsideři. Favoriti jsme ale jen na papíře. Dánové ale mají stejně hráčů z NHL jako my, hokej je hrozně vyrovnaný, překvapení se dějí - dnes Němci porazili Ameriku. Je třeba vše potvrdit na ledě, a to vždy není jednoduché," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Červenka: Klíč byl v neproměněných šancích, Dánové ucítili šanci

Prvnímu útoku se ale zatím daří, s Tomášem Plekancem a Davidem Pastrňákem si Červenka herně sedl. "Pořád je na čem pracovat, ale musím říct, že se cítíme všichni tři dobře. Vytváříme si šance - i když je pak třeba neproměníme, tak je máme a to je strašně důležité pro útočníky. Doufám, že tu největší formu chytneme až v tom nejdůležitějším zápase," poznamenal.

Pochvaloval si souhru s devatenáctiletým Pastrňákem. "Je hrozně šikovný. Když domlouváme akce, tak je vymýšlí sám. Hodně vše řešíme a snažíme se věci vylepšovat, hlavně přesilovky. Je inteligentní hráč a výborný bruslař," popsal kvality svého spoluhráče z útoku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články