Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Plekanec před Dánskem: Musíme hrát naplno celý zápas

Moskva - Zkušený útočník Tomáš Plekanec má na letošním mistrovství světa na kontě už čtyři góly. Další by rád přidal v utkání proti Dánsku. Bude tak usilovat o to, aby jako vítěz skupiny zůstal národní tým pro čtvrtfinále v Moskvě a nemusel cestovat do Petrohradu. "Namotivovat se těžké není," přiznává.

Roman Červenka a Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Dlouholetá opora Montrealu skórovala na turnaji dvakrát již při vydřené výhře 4:3 po nájezdech proti Lotyšsku. Proti Kazachstánu v pátek svůj kousek Plekanec zopakoval. "U prvního gólu jsem se tam motal a jen to dorazil. U toho druhého kluci skvěle napadali za brankou a 'Pasta' mi to hezky hodil. Jen jsem to napálil a skončilo to v bráně," ocenil nahrávku Davida Pastrňáka.

Tomáš Plekanec: "Namotivovat se těžké není. Kluci jsou tady poprvé, motivace je velká sama o sobě. Víme, že jsme mančaft, který musí hrát naplno celý zápas, podle toho se motivujeme. My nemáme hráče, kteří jsou schopni to vzít na sebe jednou akcí a dát gól. Prostě musí všechny čtyři lajny makat, a to se zatím daří."

Velkou pochvalu měl také pro brankáře Pavla Francouze. "Ukázali jsme sílu. I když to v některých pasážích nebylo ono, tak jsme to odehráli celkem dobře. Probojovali jsme se k tomu hlavně díky 'Francíkovi'. Zápas vychytal a je jeho zásluhou, že jsme se tak netrápili," prohlásil zatím nejlepší střelec českého týmu na turnaji.

Velkým pozitivem je odolná defenziva týmu. Za pět zápasů inkasovali Češi jen šestkrát. "Brankáři chytají výborně. Chytají strašně těžké situace a jsou zatím našimi jasně nejlepšími hráči. Můžeme se o ně opřít. V poli to ale musíme ještě vypilovat," uvedl Plekanec.

S ohledem na čtvrtfinálovou definitivu je ale spokojen. "Musíme se ale soustředit dál a připravit se na další zápasy. Máme před sebou dva těžké duely. Chceme hrát hlavně pořád stejně a odehrát dobré zápasy," uvedl Plekanec k zápasům s Dány a Švýcary.

Týmu se nedaří podle představ v přesilovkách. "Určitě to může být lepší, o tom žádná," řekl Plekanec. "Je co zlepšovat, ale není potřeba být negativní, zapracujeme na tom. Věřím, že v důležité chvíli nám ta přesilovka zase zabere."

Je nám líto, video expirovalo.
Plekanec: Překvapují mě výkony Šimka nebo Jeřábka, hrají skvěle
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články