Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Faksa dorazí na MS až v neděli ráno, i tak chce hrát hned proti Dánům

Moskva - Přílet útočníka Dallasu Radka Faksy do dějiště mistrovství světa bude trvat déle, než se předpokládalo. Hráč Dallasu povolaný realizačním týmem české reprezentace měl totiž problém s vízem a ve Spojených státech nebyl vpuštěn do letadla. Namísto dneška doletí až v neděli brzy ráno. Přestože by se jeho start v Moskvě proti Dánsku mohl jevit jako nepravděpodobný, sám Faksa chce rozhodně okamžitě hrát.

Radek Faksa (vlevo) v utkání proti St. Louis
zdroj: Reuters autor: Jasen Vinlove

Debutant Faksa zaplní jedno ze zbývajících dvou míst pro hráče v poli na soupisce týmu kouče Vladimíra Vůjtka, druhé si trenéři vyhradili pro obránce Adama Poláška nebo Petra Zámorského. "Může se ještě cokoliv stát, podle toho se budeme rozhodovat," uvedl asistent trenéra Jiří Kalous s tím, že zařazen zatím bude jen Faksa a třetí brankář Matěj Machovský z Plzně. O naději představit se na šampionátu přišel po Faksově nominaci útočník Dominik Kubalík z Plzně.

Faksa nicméně do dějiště MS dorazí oproti původním předpokladům až v neděli, kdy se od 15:15 hraje český duel s Dánskem. "Radek Faksa má problémy s vízem," uvedla reportérka ČT sport Darina Vymětalíková. Informaci potvrdil Deníku Sport i mluvčí českého týmu Zdeněk Zikmund. "Situace se usilovně řeší," zdůraznil.

Proti Dánům chce nicméně hrát. "Máme v plánu, že by měl do zápasu zasáhnout a nastoupit. V jaké pozici to bude, uvidíme podle jeho stavu. Je dva dny na cestě, to není nic jednoduchého. Radek má enormní zájem hrát, ale rozhodující bude, jak se bude cítit," řekl Kalous.

"Teď je v Londýně, má zajištěný hotel a poletí nejbližší linkou až pozdě večer. Jiná není, pokud bychom ho nechtěli honit přes další spoje v Evropě," řekl generální manažer týmu Slavomír Lener.

"Radkovi jsme poslali zvací dopis od organizátorů, na základě kterého on pak dostane víza v Moskvě na letišti. Přestože organizátoři informovali všechny letecké společnosti, že to nastane v mnoha případech, tak zaměstnanci British Airways tuto informaci nedohledali a do letadla ho v šest hodin večer dallaského času (1:00 SELČ) nepustili," popsal Lener.

"Další linka byla v sedm zase British Airways a dostali jsme ho až na letadlo American Airlines v deset hodin. Úředníci mezitím zjišťovali oprávněnost toho zvacího dopisu, na základě kterého v Moskvě dostane víza. Z chyby nechceme vinit ani organizátory, ani společnosti, prostě informaci nedostali," uvedl Lener.

Faksa ještě ráno umístil na svůj twitterový účet fotografii s popiskem "Uvidíme se v Rusku". Poté ještě pod komentář jednoho z fanoušků připsal: "Zvládl jsem to do Londýna. Doufám, že mě potom nechají odletět do Moskvy."

Zdroj
ČT sport, isport.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články