Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Francouz po Kazachstánu: Bylo to těsné, o to ale cennější vítězství

Moskva - Další povedený výkon, který se však nepovedlo okořenit čistým kontem, předvedl brankář Pavel Francouz. O čisté konto přišel v duelu s Kazachstánem až čtyři a půl minuty před koncem, což ho mrzelo i s ohledem na přátelskou rivalitu s Dominikem Furchem, jenž ve dvou startech neinkasoval. Hlavní pro něho ale i tentokrát byla další výhra.

Pavel Francouz
zdroj: Reuters

"Byl bych šťastnější, kdybych nedostal žádný gól. Už bude asi těžké vydržet s Dominikem na pokoji," smál se Francouz. "Mrzí mě to. Vždycky jdete do zápasu s tím, že nechcete dostat žádný gól. Pokaždé se to bohužel nepovede, hlavní je ale vítězství. Bylo těsné, o to je ale cennější," prohlásil.

Pětadvacetiletý gólman Traktoru Čeljabinsk čekal, že Kazachstán bude hodně nepříjemným sokem, přestože dosud uhrál na turnaji jen dva body. "Viděli jsme, jaké zápasy tady sehráli. V první třetině jsme měli spoustu šancí, podařilo se nám ale dát jen jeden gól. Těmto soupeřům musíte odskočit, jinak to je vyrovnané. Nepodařilo se nám to, co proti Norům. Ale takhle válcovat nejde pokaždé," uvedl Francouz.

Je nám líto, video expirovalo.
Francouz: Bylo znát, že Kazachové měli hráče z NHL

Všiml si sehranosti Kazachů. "Hlavně jejich přesilovkové formace vědí, co přesně chtějí hrát. U videa jsme se na to dobře připravili a bylo vidět, že oba týmy věděly, co od soupeře čekat. Myslím, že se nám docela dobře dařilo je eliminovat," konstatoval Francouz.

Přes dlouho přetrvávající pouze jednobrankové vedení se prý mužstvo o výsledek nijak nestrachovalo. "Šli jsme do třetí třetiny s tím, že to klidně zkusíme uhrát na těch 1:0. Naštěstí se nám podařilo vstřelit ještě jeden gól, o to větší klid jsme měli. Hráli jsme výborně takticky, výborně jsme kombinovali, drželi puk na holi a nepropadali," popsal Francouz.

Plekanec? Všichni ho obdivujeme a jdeme za ním

Vyzdvihl přínos kapitána Tomáše Plekance. "Je to neskutečný hráč, můžu jen smeknout. Je super, že v kabině máme takového lídra jak po hokejové, tak po osobní stránce. Všichni ho obdivujeme a jdeme za ním," řekl Francouz na adresu střelce prvních dvou branek.

Sám je známý tím, že si díky dobré práci s holí rovněž občas s chutí "zaútočí" a při power play soupeře zkouší trefit soupeřovu branku. Na to však musí být příhodné okolnosti, jako při dvoubrankovém náskoku proti Švédsku. "Dnes na to myšlenky vůbec nebyly, ani mě to nenapadlo. Bylo to o jeden gól a v životě bych si to asi nedovolil," uvedl Francouz. Třetím gólem uzavřel výsledek do prázdné branky Robert Kousal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články