Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Maďaři se radují i po porážce 1:5. Byl to historický gól, řekl Šofron

Petrohrad – Maďarští hokejisté sice kráčí od porážky k porážce, přesto prožívají pohádkový šampionát. Také utkání se Spojenými státy nováčkům mezi elitou "nevyšlo", prohráli 1:5. Maďarsko na amerického gólmana Keitha Kinkaida vystřelilo za 60 minut pouze osmkrát. Přesto dokázalo dát gól. A hokejisté považovaní za velkého outsidera turnaje slavili, jako by vyhráli zápas.

Maďarští hokejisté
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

Maďaři jsou vděční za to, že s takovým soupeřem vůbec stojí na ledě. "Tohle bylo podruhé, co jsme si proti nim mohli zahrát, a dali jsme gól. Byl to historický gól. Skóre 5:0 by se asi lidem nelíbilo," uvedl šťastný autor gólu Ištván Šofron.

Střelec dvou gólů na turnaji přiznal, že síla soupeře je někde jinde. "Všichni hráči jsou na vyšší úrovni. Hrají NHL, KHL a pro nás to není jednoduché. Prvních 30 minut jsme hráli dobře. Ale pak dali dva rychlé góly a to nás srazilo dolů, ale to je normální," popsal Šofron.

Je nám líto, video expirovalo.
Maďarský gólman Vay: Dostal jsem pět gólů, ale nejsem smutný

Z pohledu amerického brankáře to vůbec nebyl snadný zápas. A to nikoli kvůli tomu, že by na něj šlo příliš mnoho střel, spíše naopak. "V takových zápasech se musíte snažit zůstat ve hře. I když jen rozehráváte puk za brankou, musíte zůstat ve střehu. Nakonec jeden gól dali v přesilovce. Sehráli tam skvělou kombinaci. Já jsem se zrovna snažil jít dolů. A asi jsem měl být rychlejší," uvedl Kinkaid, který si v utkání připsal jen sedm zákroků.

Maďaři podlehli Slovákům, Kanadě, Francii i Finům – všem kromě posledně jmenovaným dokázali vstřelit alespoň gól. Za snahu a nasazení jsou hráči po každém duelu odměňováni hymnou, kterou zpívají společně s fanoušky. Důležité je zúčastnit se.

"Dostal jsem pět gólů, ale nejsem smutný, protože všichni hráči se strašně moc snažili. Hráli jsme jako tým. A proti nám stál tým Spojených států!" shrnul brankář Ádám Vay, který předvedl 32 zákroků.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články