Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Vůjtek: Musíme být spokojeni, kluci šlapou perfektně

Moskva – Čtvrtý zápas na mistrovství světa, čtvrtá výhra. Kouč národního týmu Vladimír Vůjtek může být po vítězství nad Norskem 7:0 nadmíru spokojený. Mužstvo mu šlape jako hodinky a realizační tým si sedl, Vůjtek tedy zatím jen řeší, jak dopadne jednání s případnými posilami ze zámoří.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Vůjtek: Kluci šlapou perfektně

Kdyby mu někdo řekl, že po čtyřech zápasech bude česká reprezentace na prvním místě skupiny A s nejméně obdrženými góly a skóre 18:5, nevěřil by mu. "Ty první zápasy byly těžké, tři ve čtyřech dnech. Po Rusech přišlo hned Lotyšsko, oba zápasy večer, nevyspali jsme se, trochu nám chyběly síly. Do Švédska jsme to dohnali a zahráli velmi dobře," uvedl Vůjtek, jehož těší, že to v týmu hlavně funguje. "A také mí spolupracovníci dělají hodně. Videa a tréninky, práci, která není vidět. Myslím, že jsme si sedli a je to na dobré úrovni," dodal.

Vůjtek a jeho tým zvažují povolání útočníků Dallasu Radka Faksy a Aleše Hemského. "Samozřejmě o tom uvažujeme, teprve o tom debatujeme. Čekáme trochu také na San Jose, jak to tam dopadne. Nevíme, jak jsou na tom kluci zdravotně, jak dopadnou na prohlídkách. Dallas jde až zítra, musíme počkat," řekl Vůjtek. Ze San Jose by se tak eventuálně jednalo o Romana Poláka a Tomáše Hertla.

Vůjtek se nebojí, že by případné začlenění některého z "nových" hráčů bylo zásahem do už rozjetého týmu. "Ty změny nebudou nijak velké, drastické, počítám možná jednoho, dva hráče,“ uvedl v rozhovoru pro ČT sport. Ze hry celého týmu má radost. „Kluci šlapou pěkně, brankáři perfektně, musíme být plně spokojeni," dodal.

Na utkání s Norskem se reprezentace připravovala důsledně, nečekala žádného outsidera. "Čekali jsme větší odpor. Zápas byl snadnějším, než jsme očekávali. Ale připravovali jsme se poctivě, věděli jsme, že Norové zahráli poslední zápas velmi dobře," poukázal Vůjtek na výhru 4:2 nad Kazachstánem.

Radost českých hokejistů
zdroj: REUTERS autor: Grigory Dukor

Dobrý pocit měl zejména ze čtvrté lajny. "Byla vidět už i v minulých zápasech, ale bohužel to tam nepadalo. Dneska jim to vyšlo, dali čtyři góly, byl to základ vítězství," připomněl Vůjtek dvě trefy Kašpara a góly Zohorny a Kousala. Ten se ve 34. minutě těžce sbíral z ledu po tvrdém střetu, ale vrátil se do hry. "Bude fit. Trochu jsme ho šetřili, aby se něco nestalo," řekl Vůjtek.

Bývalý trenér slovenského národního týmu sleduje i počínaní svého někdejšího mančaftu na světovém šampionátu. Nálada v týmu kouče Zdeno Cígera ale není ideální, Slováci naposledy padli s Běloruskem 2:4. "Dva zápasy měli perfektní, pak se to zlomilo. V poslední třetině se ve středu zlomili úplně," řekl Vůjtek.

"U českého týmu jsem rád, ale na Slovensku jsem byl taky rád. Pracoval jsem tam čtyři roky a odevzdali jsme dobrý výkon, na to, jaké jsme tam měli mužstvo. Hráli jsme solidní hokej," zavzpomínal Vůjtek, jehož svěřence čeká páteční duel s Kazachstánem. Kdo se tentokrát postaví do branky, to ale ještě neví. "Dělají mi příjemné starosti. Ale hlavně jsou to kamarádi a nevadí jim, když jeden nechytá a fandí druhému," uvedl k Dominiku Furchovi a Pavlu Francouzovi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články