Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sedíme si od prvního srazu, chválí si obranná dvojice Kundrátek–Kempný

Moskva – Těžké zkoušky obrany v podobě zápasů s Ruskem a Švédskem za sebou má obranná dvojice Tomáš Kundrátek, Michal Kempný. A v obou s přehledem uspěla. Jelikož drží hůl oba v jiné ruce, Kempný hraje nalevo, Kundrátek napravo, skvěle se v obranném pásmu doplňují, ale sedli si nejen herně. Jejich další prověrkou je zápas s Norskem, sledujte jej od 15:00 na programu ČT sport a webu mshokej.cz, komentují Robert Záruba a David Pospíšil.

Tomáš Kundrátek se raduje se spoluhráči ze vstřelené branky
zdroj: REUTERS autor: Grigory Dukor

Největší devizou úspěšné české obranné dvojice je její skvělá sehranost, která funguje již od prvního vzájemného setkání. "Od prvního srazu nám seděly nahrávky, rychle jsme rozehrávali, podporovali útok. Dokážeme si vyhovět a jsme sehraní," pochvaluje si Kundrátek.

"Je velká výhoda, že jsme pravák a levák. Máme vše po ruce. Ta výhoda by asi byla ještě větší, kdyby se hrálo na větším hřišti. Když si dáme přihrávku obránce–obránce, máme to všechno před sebou. Můžeme si hned nahrát, než abychom to dávali vše přes ruku," doplňuje.

Sehranost dvojice plyne i z odlišných předností obou hráčů. "Líbí se mi Michalova práce v obranném pásmu, na tom musím ještě zapracovat. Alespoň si v tom vyhovíme, on mně pomůže v obraně a já jemu v útoku," popisuje Kundrátek a Kempný jej doplňuje. "On umí lépe podpořit útok a najít tam skulinku."

Je nám líto, video expirovalo.
Jsme sehraní, dokážeme si vyhovět, oceňují Kundrátek s Kempným

Velmi je chválí i trenér Jaroslav Špaček, který má právě obranu na starosti. "Oni si sedli lidsky i hokejově, správně se doplňují. Jejich forma stoupá a jsou jedni z nejlepších, co máme. Kempný hraje dost fyzicky, dobře bruslí, dokončuje souboje, Kundrátek dobře rozehrává. Klape to mezi nimi na ledě i mimo. Věří si a ví, že se dokáží zastoupit," říká Špaček.

Obranné dvojice rotují se všemi čtyřmi útoky, vyloženě favorizovaný ale nemají. "Všechny lajny jsou super. Některé jsou ofenzivnější, zdá se mi, že za těmi se nám hraje lépe, ale všem se daří skvěle," je rád Kundrátek.

A z toho právě plyne herní pohoda. "Hrozně si to užívám, chytli jsme začátek, hodně nám pomohl zápas s Ruskem, na který jsme dokázali navázat," dodává Kempný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články