Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kovář: Teď budeme favorité, nesmíme polevit v koncentraci

Moskva - Centr Jan Kovář vede na mistrovství světa v Moskvě v sestavě českého týmu útok šampionů. Úřadující vítěz Gagarinova poháru s Magnitogorskem má na křídlech extraligové mistry z Liberce Michala Řepíka s Michalem Birnerem a podle Kováře je ze spoluhráčů vítězná euforie cítit.

Jan Kovář
zdroj: ČTK/Doležal Michal

"Daří se jim. Celou sezonu vyhrávali. Snažím se hrát, co umím. Rozdávat jim to a oni si věří, dávají góly. Doufám, že to tak bude pokračovat," řekl Kovář, který si zatím ve třech zápasech připsal gól a dvě asistence. Birner je se čtyřmi body za tři trefy a jednu přihrávku nejproduktivnějším českým hráčem a Řepík má na kontě jednu branku.

Jako druhá formace chodí i na přesilovky a začali se čím dál více prosazovat. V pondělním duelu při výhře nad Švédy 4:2 zazářil především Birner, který se trefil i v oslabení a zaznamenal celkem tři body za dvě branky a jednu asistenci.

"Samozřejmě to pomůže, jsme za to rádi," ocenil Kovář, že jeho formace přispívá k úspěchu. "Ale pořád je začátek turnaje. Musíme toho hodně zlepšit, hlavně přesilovky. Jsme rádi, že máme na začátku jako tým osm bodů, ale musíme šlapat dál a vyhrávat," podotkl Kovář.

V Magnitogorsku hraje s ruskými hvězdami Sergejem Mozjakinem a Danisem Zaripovem a podle něj lze jen těžko současnou spolupráci se sehranou dvojicí z Liberce i dříve ze Lva Praha z KHL porovnávat. "Trochu rozdíl tam je. Mozjakin je úplně nejlepší hráč v Evropě. Kdyby šel do NHL, bude tam každý rok patřit mezi top deset hráčů," vyzdvihl Kovář svého parťáka z Metallurgu, který na šampionátu reprezentuje Rusko.

Právě sbornou Češi v pátek na úvod turnaje porazili 3:0 a odrazili se k sérii, díky níž mají na kontě ze tří zápasů osm bodů a vládnou základní skupině A. "Dodalo nám to sebevědomí, ale musíme hrát takhle pořád, abychom ho neztratili. Čekají nás zápasy, kde budeme favoriti, to bývá někdy ošemetné. Musíme jít se stoprocentní koncentrací a dělat body," podotkl Kovář.

Nijak jej nepřekvapuje, že mužstvo se třinácti nováčky na soupisce je tak úspěšné. "Je to tím, že kluci hráli výborně v sezoně, všichni si nominaci zasloužili. Je vidět, že mančaft šlape," dodal šestadvacetiletý Kovář, který hraje na čtvrtém šampionátu za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články