Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pastrňák: Od druhé třetiny jsme byli o hodně lepším mužstvem

Moskva - Po jednodenním odpočinku v tréninku kvůli drobným zdravotním potížím naskočil útočník David Pastrňák do hry i ve třetím duelu českých hokejistů na mistrovství světa v Moskvě a premiérovou trefou na velké mezinárodní akci zahájil obrat proti Švédsku. Ve 27. minutě po přihrávce Romana Červenky zpoza branky snížil střelou zblízka na 1:2 a jeho tým nakonec slavil výhru 4:2. "Měl jsem obrovskou radost," přiznal Pastrňák.

David Pastrňák střílí první český gól do švédské sítě
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev

"Zvlášť, když to přišlo v takové chvíli, kdy jsme prohrávali 0:2 a ten gól mohl otočit všechno. Nakonec jsme za to fakt vzali a máme tři body," radoval se devatenáctiletý útočník Bostonu, který debutoval v národním týmu před šampionátem a celkem zaznamenal v šestém duelu druhý gól.

Bezprostředně po utkání netušil, jestli se podařilo uchovat puk do sbírky, ale nedělal si z toho hlavu. "Nevím, jestli mi ho někdo vzal. Minule ve Znojmě ho pro mě měl Pleky (Tomáš Plekanec), takže možná ho má. Ale na tom nezáleží, hlavní byl ten vítězný obrat," dodal.
 
Českému týmu se první třetina duelu se Švédskem vůbec nepodařila a musel dotahovat dvoubrankovou ztrátu. "Řekli jsme si, že to takhle nejde. Promluvili zkušení hráči, pak i trenéři. Řekli jsme si, co dělat. My mladí museli poslechnout. Od druhé třetiny jsme byli o hodně lepším mužstvem, protože jsme začali bruslit a přestali dělat zbytečné fauly a chyby," popsal Pastrňák.

Podle benjamínka českého týmu byla na Švédech znát únava z předchozího duelu

V druhém dějství Češi využívali toho, že měli Švédové dál střídačku z obranného pásma, a dařilo se jim dostávat soupeře na delší dobu pod tlak. "Řekli jsme, že se musíme udržet na puku v útočném pásmu. Měli jsme tam střídačku, takže jsme se poučili, jak to tam zavírat. Tlačili jsme se jim do branky. Jak Švédové hráli v neděli večer, vypadali přece jen unavenější," doplnil člen elitní útočné formace.
 
Osobně byl pro něj duel s výběrem Tre Kronor výjimečný tím, že před draftem NHL v roce 2014 dvě sezony působil ve švédském druholigovém Södertälje. "Strávil jsem tam důležité dva roky, vždycky se na ně nahecuju," řekl s úsměvem a užíval si povedený start do šampionátu s třemi výhrami ze tří zápasů.

"Musíme pokračovat dál, ale je moc fajn, že máme osm bodů a hlavně jsme za tři zápasy slyšeli třikrát českou hymnu. To je vše, na čem teď záleží," zdůraznil Pastrňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články