Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Nyquist o víkendu dvakrát skóroval, ale stačil vyhrát i dostih

Moskva - Švédský forvard Gustav Nyquist má za sebou vydařený víkend. V pátek i v neděli se gólem podílel na výhrách reprezentace tří korunek na mistrovství světa v Moskvě proti Lotyšsku, respektive Dánsku a v sobotu se mohl na dálku radovat z triumfu koně s jeho jménem v prestižním Kentucky Derby v americkém Louisville.

Mario Gutierrez v sedle Nyquista
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Šestadvacetiletý Nyquist totiž od roku 2011 hraje za Detroit v NHL a majitel koní J. Paul Reddam je velkým fanouškem Red Wings. Rozhodl se proto řadu svých koní pojmenovat po hráčích: ve stáji má Dacjuka, Zetterberga, Kronwalla i Nyquista. Jednoho dokonce pojmenoval i po českém brankáři Petru Mrázkovi.

A v sobotu přišla velká chvíle Nyquista, jenž v nejslavnějším americkém dostihu splnil roli favorita a získal svému majiteli prémii 1,6 milionu dolarů (38,7 mil. korun).

"Na jeho úspěchu nemám žádnou zásluhu, ale bylo fajn, že vyhrál," řekl švédský hokejista po vítězství nad Dánskem 5:2. "Kdybych nebyl na světovém šampionátu, tak bych dostih asi sledoval osobně," přiznal Nyquist pro web hockeysverige.se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články