Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rusové se v přestřelce dlouho trápili s Kazachy, nakonec vyhráli 6:4

Moskva - V divokou přestřelku se změnil zápas Ruska s Kazachstánem, který měl naopak domácím vrátit klid a sebedůvěru. V první třetině padlo šest gólů, oba celky si vystřídaly chvíle vedení i ztráty, aby se rozloučily za stavu nerozhodného. Brankostroj se rozjel opět na přelomu druhé a třetí třetiny. S přibývajícím časem Kazachstán přece jen počal ztrácet síly a již nebyl schopnen dále držet dlouho srovnaný stav, Rusové vyhráli 6:4.

Kazachstán - Rusko
zdroj: ČTK

Velkou zásluhu na výhře Ruska měl obránce Anton Bělov, který vstřelil dvě branky a připsal si stejný počet asistencí. Dvakrát se střelecky prosadil i útočník Roman Ljubimov. Kazachům k úspěchu nepomohly ani tři využité přesilové hry a spolehlivý výkon brankáře Vitalije Kolesnika, jenž si připsal 43 zákroků.

"Náš první zápas proti Česku byl hodně emotivní, nervózní. Dnes jsme byli trochu klidnější, ale opět jsme udělali hodně chyb. Začali jsme ale dávat góly," řekl kapitán domácích Pavel Dacjuk. "Dostat čtyři góly je hodně, ale důležité je, že jsme vyhráli a můžeme se soustředit na další zápas," uvedl brankář Sergej Bobrovskij.

Nováček elitní skupiny dokázal po sobotní výhře nad Švýcary dlouho držet krok i s vysoce favorizovanou sbornou. Rusko se sice v 9. minutě dostalo do vedení, soupeř ale v polovině první třetiny vývoj duelu otočil. V přesilové hře vyrovnal Boyd a poté překonal Bobrovského pohotově zakončující Starčenko. Sborná zásluhou Ljubimova bleskově vyrovnala a Mozjakin v přesilovce pět na tři vrátil Rusku vedení, Kazaši však opět zareagovali. Gólmana Columbusu překvapil nahozením zpoza branky Rymarjev.

Domácí byli střelecky aktivnější, očekávaný tlak si ale nevytvořili. I díky spolehlivému Kolesnikovi byl stav dlouho nerozhodný, gólmana Jaroslavle nepřekonali Antipin, Panarin ani Dadonov. V druhé třetině navíc Rusko přišlo o jedno ze svých ofenzivních es, Panarin se zranil po nezaviněném nárazu do mantinelu. V 39. minutě vrátila sborné vedení přesilovková trefa Bělova. Kazachstán na začátku třetí třetiny ještě jednou vyrovnal, opět v početní výhodě, poté však Rusko duel definitivně zlomilo na svoji stranu.

Nejprve se podruhé v zápase prosadil Bělov a v další početní výhodě ho napodobil Ljubimov. "Hráli jsme v sobotu, což se na našem výkonu projevilo. Měli jsme málo času na odpočinek a obnovu sil," řekl útočník Jevgenij Rymarjev, který ocenil atmosféru v Ledovém paláci, ve kterém bylo poprvé více než 10 000 diváků. "Je skvělé hrát v takové atmosféře. Sice moc neslyšíte, co se děje, ale je to fajn," dodal autor jednoho z kazašských gólů. 

Rusko - Kazachstán 6:4 (3:3, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Dadonov (Šipačov, Bělov), 10. Ljubimov (Kalinin, Plotnikov), 12. Mozjakin (Dadonov, Šipačov), 39. Bělov (Dacjuk, Antipin), 44. Bělov (Čudinov, Mozjakin), 49. Ljubimov (Bělov, Dacjuk) - 9. Boyd (Bochenski, Dawes), 10. Starčenko (Chuďakov, Rymarjev), 20. Rymarjev (Starčenko), 41. Semjonov (Boyd, Dawes). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Kubuš - Šefčík (oba SR), Lederer (ČR). Vyloučení: 4:5. Využití: 3:3. Diváci: 10 112.

Rusko: Bobrovskij - Vojnov, Jemelin, Bělov, Čudinov, Zajcev, Marčenko, Antipin - Tělegin, Dacjuk, Mozjakin - Panarin, Šipačov, Dadonov - Ljubimov, Kalinin, Plotnikov - Burmistrov, Širokov. Trenér: Oleg Znarok.

Kazachstán: Kolesnik - Trjasunov, Semjonov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kairov - Dawes, Bochenski, Boyd - Starčenko, Rymarjev, Ivanov - Chuďakov, Krasnoslobodcev, Puškarjov - Panšin, Šin, Solarjov. Trenér: Andrej Nazarov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články