Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zaplaťpánbůh za výhru v nájezdech. Byly to strašný nervy, uznal Řepík

Moskva – Nebýt jeho šťastné teče znamenající gól minutu před koncem, čeští hokejisté by možná ještě teď seděli v kabině a zpytovali svědomí. Branka Michala Řepíka však posunula zápas proti Lotyšsku do prodloužení a nájezdů, po nichž mohl národní tým nakonec slavit výhru a další body do tabulky. "Byly to nervy," uznal po utkání střelec, jenž zaznamenal v kariéře další veledůležitý gól.

Radost českých hokejistů po vítězství nad Lotyšskem
zdroj: REUTERS autor: Maxim Shemetov

Národní celek měl druhý zápas na mistrovství světa výborně rozehraný, v 7. minutě vedl 2:0, ale nakonec musel riskovat bez brankáře, aby si vynutil prodloužení. To zařídil Řepík ve svém druhém utkání na šampionátu v kariéře premiérovou trefou a celkově druhou v 11. reprezentačním duelu.

"Byly to nervy. Slibný náskok ze začátku jsme si nechali utéct a Lotyši to dvě minuty před koncem otočili. Zaplaťpánbůh, že jsme to srovnali a v penaltách urvali dva body," oddechl si Řepík po zápase.

Češi díky němu bleskově využili power play, brankář Pavel Francouz z ledu odešel čtyři sekundy před jeho zásahem. Šestý hráč do pole se tak prakticky ještě ani nezapojil do hry. "Říkali jsme si, že to musíme zkusit, a připravovali se na hru bez brankáře. Beci si to dobře dali, Kuba Jeřábek to pustil zápěstím na bránu, já jenom vystrčil hokejku a puk tečoval," popsal svůj premiérový gól na světovém šampionátu.

Hokejisté mají po dvou zápasech pět bodů a jsou v čele skupiny A. "Za stavu 2:0 bych řekl, že je to ztráta. Ale po tom, jak se zápas odvíjel, pro nás dva body budou hodně důležitý," uvedl liberecký útočník, který se s deseti góly dělil o pozici nejlepšího střelce play-off.

Podle Řepíka se na českém výkonu projevil i náročný páteční večerní zápas proti Rusku, který tým vedený kapitánem Tomášem Plekancem vyhrál 3:0. "Proti Rusům jsme hráli dobře a dost jsme se vyždímali. Možná nám pak ke konci trochu chyběly síly. Máme pět bodů, což je hodně důležitý," pochvaloval si rodák z Vlašimi.

Dosavadní průběh MS potvrzuje, že světová špička se vyrovnává. Lotyšsko obralo před Českem o bod i Švédsko a v Rusku není nouze ani o další překvapení.  "Žádný zápas nebude jednoduchý. Kazachstán porazil Švýcary, Švédové zase ztratili s Lotyši, my porazili Rusy. Máme těžkou skupinu a pro nás je moc důležité, že jsme na začátek urvali pět bodů. Budeme se teď snažit porazit Švédy," uvedl Řepík k pondělnímu zápasu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články