Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pět bodů? Jsme klidnější, ale přesilovky musíme zlepšit, přiznal Jandač

Moskva – Asistent trenéra Josef Jandač si poté, co národní tým urval na nájezdy vítězství 4:3 nad Lotyšskem, pořádně oddychl. Spolu s celým realizačním týmem pod vedením kouče Vladimíra Vůjtka je nyní rád, že má reprezentace ve skupině A pět bodů a vede. Po dvou zápasech skvělý výkon. "Takový start nám dá určitý klid," ví Jandač. Duel však zároveň potvrdil, že Češi musí zapracovat na přesilových hrách a Lotyši rozhodně nejsou na turnaji do počtu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač: Přesilovky jsme nehráli moc dobře

To bylo už jasné poté, co Lotyši kousali v pátek Švédy, kteří je porazili 2:1 až v prodloužení. Nejen proto je Jandač rád, že jeho svěřenci zápas nakonec zvládli. "Jsme hrozně rádi. Víme, že nás čeká ještě několik těžkých soupeřů, nebude to jednoduché. Zápasy jdou brzo po sobě, každý bod je dobrý," uvedl trenér, který povede český národní tým do zářijového Světového poháru.

Jako základ lotyšské hry vidí hlavně výkon gólmana Masalskise. "První gól tam trochu zaspal, jak mu to dal Plekanec, ale ve druhé třetině chytil tři velké šance, tam Lotyše hodně podržel," řekl Jandač.

Kdyby podle něj český tým vedl 3:1, zápas se mohl vyvíjet úplně jiným směrem. "To bylo klíčové. Ale my jsme hráli ve druhé třetině trochu pasivně, o gól jsme si koledovali," připomněl Jandač trefu Girgensonse ze 49. minuty. "A potom jsme také moc dobře nehráli přesilové hry," dodal.

Špatné přesilovky vidí Jandač jednoznačně. "My ty situace přetahujeme. Zbytečně furt volíme přihrávky, tlak na bránu od modré čáry se nám taky moc nelíbí. Zkusíme na tom zapracovat. Chtěli bychom střely z prostředka hřiště, my to volíme moc ze stran," vysvětlil Jandač.

Robert Kousal v souboji s Gintsem Meijou z Lotyšska
zdroj: REUTERS autor: Grigory Dukor

Pasivitu ve druhém dějství hry podle něj způsobila jednak únava z pátečního utkání s Ruskem (3:0), navíc i usnutí na vavřínech. "Pod dojmem vedení 2:0 jsme trochu zaspali, i kontaktní gól na 2:1 nás dal trochu dolů. Tak to někdy bývá. Potom jsme dělali chyby," řekl Jandač.

Pozitiva? "Že jsme vyhráli a máme ty dva body. Přestože byl zápas dobře rozehraný, pak se to otočilo proti nám," zopakoval.

Další utkání hraje český tým v pondělí proti Švédsku. Příprava je nalajnovaná. "V neděli odpoledne máme trénink, uděláme ho spíš regenerační. Vyjezdíme ty dva zápasy a připravíme se," slíbil Jandač.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články