Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zkomplikovali jsme si situaci a můžeme za to sami, konstatuje Dacjuk

Moskva - Kapitán sborné Pavel Dacjuk věří, že ruští hokejisté nevydařený vstup do mistrovství světa a nečekanou porážku 0:3 s českou reprezentací v dalším průběhu turnaje napraví a v domácím prostředí uspějí. "Musíme si vytvářet více šancí a příště se zlepšit. Musíme dávat také ošklivé góly, pak bude vše v pořádku," řekl Dacjuk. "Naši fanoušci vědí, že budeme bojovat až do konce. Musíme hrát zápas od zápasu lépe a pak budou výsledky takové, jaké chceme," podotkla opora Detroitu v NHL.

Pavel Dacjuk v zápase s Českem
zdroj: ČTK

Rusko v pátek nedokázalo ani jednou překonat brankáře Dominika Furcha. Podle Dacjuka byl problémem i vysoký počet vyloučení. Domácí byli vyloučeni pětkrát a v oslabení jednou inkasovali.

"Zkomplikovalo nám to situaci. Hlavně je ale těžké vyhrát, když nedáte gól. Můžeme si za to ale sami. Příště musíme hrát více disciplinovaně," řekl sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2012, který si podle svých slov stále zvyká na souhru se Sergejem Mozjakinem.

"Na tréninku jsme neměli moc času. Snažili jsme se udělat nějaké změny při zápase a ještě k nějakým úpravám dojde," uvedl Dacjuk. Rodák z Jekatěrinburgu přiznal, že stále není stoprocentně zdravotně fit.

Více se bruslí, méně střílí, všiml si Dacjuk na velkém hřišti

Před sezonou absolvoval operaci poškozených vazů v pravém kotníku a na jeho hře se následky projevují. "Pořád cítím, že to není ono. Varovali mě ale, že léčba bude dlouhá. Vše v pořádku bude až za osmnáct měsíců a já jsem deset měsíců po operaci," řekl.

Přesto po vyřazení Red Wings v prvním kole play-off NHL ani chvilku neváhal a na domácí MS přijel. Musí si ale zvyknout na velké evropské kluziště. "Když jsem z tribuny sledoval přípravný zápas proti Finsku, tak mi došlo, že jsem na něm dlouho nehrál. Je to více o bruslení a tolik se nestřílí," podotkl Dacjuk.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, který v zámoří získal řadu individuálních cen, se podle některých informací v létě definitivně vrátí do Ruska. "Zatím není nic rozhodnuto. Stále mám ještě na rok smlouvu s Detroitem. Klidně se můžete na budoucnost ptát, ale já vám neodpovím," uvedl Dacjuk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články