Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sekáč stále netrénuje, Špaček ale věří, že do turnaje ještě zasáhne

Moskva - Na dobrovolném rozbruslení českých hokejistů před večerním druhým duelem na MS s Lotyšskem znovu chyběl útočník Jiří Sekáč. Vedle trojice brankářů se na ledě objevili jen hráči, kteří nezasáhli do pátečního duelu s Ruskem. Sekáč se stále potýká s následky nedávného otřesu mozku.

Jaroslav Špaček
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Vyspal se. Je hezký den, tak se šel projít. Věřím, že čerpá energii. Uvidíme, jak se bude cítit," řekl asistent trenéra české reprezentace Jaroslav Špaček. "Je to všechno na něm. Nevidíme do něj, ale věříme, že všechno bude v pořádku a bude si moct možná zítra nebo pozítří zatrénovat."

Sekáč utrpěl lehčí otřes mozku minulý týden ve středu ve znojemském utkání Euro Hockey Tour proti Švédsku. Po třech dnech klidu se třiadvacetiletý útočník Arizony vrátil v neděli do přípravy a nechyběl v úterní pražské generálce proti Kanadě. Naposledy ale trénoval ve čtvrtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté po bitvě s Ruskem odpočívali, proti Lotyšům může chytat Francouz

Trenéři dávají Sekáčovi čas na doléčení a čekají, až bude stoprocentně fit. "Záleží na něm, jak se bude cítit. Aby hrál jenom pět minut, cítil se špatně a my pak kvůli tomu ztratili místo na soupisce, to je velký problém. Dali jsme mu čas, aby se dal dohromady. Sám nám musí pak říct, jak se cítí. Jestli na to má, nebo ne," doplnil Špaček.

Na ledě se objevili jen gólmani Pavel Francouz, Dominik Furch, Matěj Machovský, obránci Adam Polášek, Petr Zámorský a útočníci Martin Zaťovič a Dominik Kubalík. Bez výstroje si na chvilku zabruslil jako jediný hráč z pole po bitvě se sbornou forvard Michal Birner.

Špaček věří, že tým úvodní úspěch potvrdí proti Lotyšsku. "Musíme hráče na poradě naladit na tu notu, aby dokázali potvrdit výsledek, který jsme s Ruskem udělali. Kdybychom měli dvě vítězství, tak by start do šampionátu byl trošku jednodušší," připojil asistent trenéra.

Až bezprostředně před zápasem bude jasno, jestli v brance zůstane stejně jako proti Rusku Furch, nebo nastoupí Francouz. Opět by měli Češi hrát na sedm beků a podle Špačka je možné, že se zapojí i třináctý útočník Zaťovič. "Nějaké síly ubyly. Rozložíme to a věřím, že budeme mít dost sil," dodal Špaček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články