Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokej kdykoliv a kdekoliv. Speciál MS je dostupný i na mobilech a HbbTV

Praha - Už popáté odstartoval doprovodný webový speciál České televize k mistrovství světa v hokeji. Stránky na adrese www.mshokej.cz nabízí nejen aktuální zprávy z Moskvy a Petrohradu, kde se letos světový šampionát koná, ale např. také kvízy, kde si můžete vyzkoušet své hokejové znalosti, obsáhlý videoarchiv a především živé vysílání všech 64 zápasů z MS. To vše kdykoliv a odkudkoliv na území České republiky. Speciál je dostupný i přes chytré mobilní telefony a také hybridní televize, a to pod názvem ČT bod. "Nikde jinde nedostane čtenář tak všeobjímající obrázkové menu," zve diváky a čtenáře vedoucí redaktor webu ČT sport Jiří Lípa.

Režie olympijského vysílání
zdroj: ČT24 autor: Ondřej Nováček

Součástí webu je kompletní výsledkový servis a program přenosů jednotlivých utkání. Stránky je přinesou živě všechny  dohromady 64, tedy o deset víc než nabídne vysílání ČT sport. "Webový speciál umožní divákům užít si všechno, co v televizi nestihli, zopakovat si nejlepší momenty, nebo si těsně před zápasem přečíst o změnách v týmech. Chceme poskytovat kompletní informační servis," zdůraznil vedoucí redakcí ČT Nová média Filip Černý.

Video, video a zase video

S tím souvisí i obrovský videoarchiv. Redakce speciálu www.mshokej.cz jej od pátku 6. května, kdy světový šampionát odstartuje, bude plnit záznamy a sestřihy utkání, góly a dalšími důležitými momenty – fauly, trestnými stříleními, kuriozitami  které jsou navíc přehledně řazeny po týmech.

Roman Červenka a Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Speciál je mimo jiné jedinečný a unikátní především dokonalou obrazovou videonabídkou všeho, co se mezi mantinely v Moskvě a Petrohradu šustne. Ať již má konzument čas na celé utkání nebo žije v klipovém režimu a stíhá s bídou highlighty či ve speciálních rubrikách naservírované herní fragmenty. Ať se rozhodne prožít drama v reálném čase nebo se k němu kdykoliv podle nálady vrátí. Ať je špičkový hokejový odborník či prostý srdcař, který nepozná ofsajd od icingu. Ať je muž či žena, senior nebo nezletilec, na žádném jiném portálu nedostane tak všeobjímající obrázkové menu," poukázal na jedinečnost speciálu vedoucí redaktor webu ČT sport Jiří Lípa.

Na hokejovém portálu nechybí ani reportáže z vysílání. "Na webu jsem pracoval zhruba tři týdny. Největší objem práce si vyžádalo přehledné zpracování komentátorů na homepage speciálu a na stránce Živě," vysvětlil programátor ČT Nová média Zbyněk Finger.

MS v hokeji i na mobilech a skrze ČT bod

Diváci si mohou vše pustit kdykoliv a kdekoliv – vedle klasického zobrazení stránek je k dispozici i jejich mobilní verze a také mobilní aplikace ČT sport. Fanoušci, kteří mají k dispozici televizor s podporou HbbTV, zase mohou využít hokejovou aplikaci, která zahrnuje kromě jiného hlavně přímé přenosy všech zápasů.

Marek Sýkora a Robert Záruba ve studiu ČT na MS v hokeji
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

"V oblasti hybridní televize, kterou publikujeme pod názvem ČT bod, nabídneme nový koncept hokejové aplikace. Nadále tak rozvíjíme tuto moderní technologii, která je jednoduše dostupná přes červené tlačítko," řekl vedoucí Teletextu Jan Zeman.

Také aplikace MS hokej 2016 zahrnuje živé přenosy ze všech hokejových zápasů Prostřednictvím přehrávače HbbTV se mohou diváci vrátit i zpět v čase, a to až o tři hodiny. "Aplikace přinese i všechna videa z webového speciálu a podrobný informační servis, včetně průběžných online dat ze všech zápasů. Přes zelené tlačítko se diváci dostanou k Liště MS hokej, která se zobrazuje ve spodní části televizního vysílání. Bude obsahovat přehled krátkých zpráv a v době přenosů i aktuální data ze souběžně hraného netelevizního zápasu," dodal Zeman.

Jako každý rok bylo potřeba v dostatečném předstihu připravit pro osvědčený webový speciál i nově vylepšenou HbbTV aplikaci zcela nový grafický kabát. "Přípravné práce začínají obvykle měsíc před samotnou událostí, protože je potřeba důkladně analyzovat brief redakce a pravidla užití grafických podkladů získaných od pořadatelů," nastínil designér ČT Nová média Stanislav Kaluža.

HbbTV aplikace MS hokej 2016
zdroj: ČT

Nový vzhled HbbTV aplikace se opírá o znalosti, jež ČT získala na základě rozhovorů s lidmi, kteří aplikaci využívali v minulých letech. "Ukázalo se, že aplikace není tak dobře ovladatelná a pochopitelná, jak bychom si přáli. Proto jsme změnili především způsob navigace mezi stránkami. Lidé také pohodlněji naleznou přímé přenosy zápasů, které se nedostaly na televizní obrazovku, ale je možné je zhlédnout přes internet. Původní poměrně strohou grafiku nahradil nový moderní design," uvedla UX designérka ČT Nová média Helena Šimková.

Šéfkomentátor Robert Záruba připravil diváckou anketu Královská hra o nejchytřejší akci v historii národního týmu. Ta odstartuje v pátek večer před zápasem Rusko – ČR, hlasovat bude možné právě na webu www.mshokej.cz. Nejen Záruba, ale i další redaktoři ČT sport navíc z Ruska tweetují. Jejich profily jsou dostupné na homepage webu. Na Twitteru, ale i facebookovém a instagramovém profilu ČT sport to žije hokejem už nyní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články