Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pastrňák: Měli jsme dost šancí, ale hráli jsme křečovitě

Praha – Českému týmu se nevydařil závěr přípravy před mistrovstvím světa a po prohře 0:3 s Kanadou odjíždí do Ruska se třemi porážkami z posledních čtyř utkání. Předtím hokejisté prohráli s Finskem (1:4) a Švédskem (2:7). Po sedmi vstřelených brankách v odvetě proti Švédsku (7:1) tak vyšli Češi tentokrát střelecky naprázdno, v pražské O2 areně už počtvrté za sebou. David Pastrňák však věří, že góly opět přijdou, nejlépe už v pátečním úvodním utkání šampionátu proti Rusku.

David Pastrňák
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Na góly hostů, kteří vedli po devíti minutách 2:0, nedokázal český výběr ani jedinkrát odpovědět. "Možná jsme se vystříleli naposledy proti Švédům, nevím... Ale i takovéhle zápasy jsou. Myslím, že už jsme pak hráli moc křečovitě. I já osobně vím, že v tom výkonu byly nějaké chybičky," řekl Pastrňák.

Devatenáctiletý talent však věří, že je jen otázkou času, kdy góly opět přijdou. "Proti tak kvalitnímu týmu, jakým Kanada je, jsme si vytvořili spoustu šancí. Musíme se teď dát dohromady a hodit to za hlavu, abychom byli připravení na pátek a začali výhrou tam. Doufejme, že to tam zase bude padat hned v pátek," uvedl mladý útočník Bostonu a připomněl tak první zápas, ve kterém se Češi střetnou s domácím výběrem Ruska.

Pastrňák si uvědomuje, že výsledky na turnaji budou mít mnohem větší váhu než přípravné duely. "Byl to poslední přípravný zápas a naše hlavy už směřují hlavně k tomu, abychom byli připraveni na samotný šampionát. Myslím, že jsme odehráli slušný zápas, bohužel jsme nedali gól. Mrzí nás to i s ohledem na fanoušky, že neodjíždíme s výhrou," doplnil Pastrňák.

Kanada a Švédsko jsou podle něho rozdílnými mužstvy, ale hodně kvalitními. "Kanada je zvyklá z toho malého hřiště lítat a hrát tvrdě, jsou navíc výborní na puku. Švédi jdou zase výborně z defenzivy a mají skvělé přesilovky. Pro nás je určitě dobré, že jsme si mohli zahrát přípravné zápasy s takovými týmy," pochvaloval si i přes nepříznivý výsledek Pastrňák.

Sám se cítí po přesunu ze zámoří čím dál lépe. "Dlouho jsem předtím nehrál, teď jsem absolvoval tři zápasy, takže věřím, že už to bude jenom lepší," vyhlíží páteční start světového šampionátu Pastrňák, pro kterého to bude první turnaj v seniorské reprezentaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články