Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ruský tým opět plný hvězd? Malkin nebo Dacjuk by mohli přijet na MS

Moskva - Hokejisty Ruska by na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě v případě konce sezony v NHL mohli posílit útočníci Jevgenij Malkin z Pittsburghu, Pavel Dacjuk z Detroitu či Jevgenij Kuzněcov z Washingtonu. Deníku Sport-Express to řekl hlavní skaut sborné Alexej Žamnov, který absolvoval inspekční cestu v zámoří.

Kouč Oleg Znarok při sestavovaní kádru pro obhajobu zlata z Minsku postrádá podle Žamnova tradičně hlavně centry a obránce. "Malkin, Dacjuk i Kuzněcov, který také může hrát centra, se k účasti stavěli pozitivně. Přejeme všem hráčům v NHL úspěch, ale v případě vyřazení jsou připraveni do České republiky přijet," uvedl Žamnov.

V úvodní nominaci na zápasy Euro Hockey Challenge mají Rusové šest šampionů z loňska. Jsou to beci Andrej Zubarev z Ufy, Jegor Jakovlev s útočníkem Andrejem Loktionovem a Sergejem Plotnikovem z Jaroslavle a Sergej Širokov z Omsku a také Danis Zaripov z Magnitogorsku, jenž byl i u triumfů v letech 2008 a 2009. Širokov má zlato i z roku 2012.

Nechybí další hvězda Magnitogorsku Sergej Mozjakin. Mistr světa z let 2008 a 2009 se loni kvůli zdravotním problémům omluvil. Zlato z roku 2012 mají vedle Širokova i gólman Konstantin Barulin z Omsku a útočníci Denis Kokarev z Dynama Moskva s Alexandrem Popovem z Omsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články