Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jágr se seznamuje s týmem. Půl mužstva jsem neviděl hrát hokej, říká

Praha – Čeští hokejisté zamířili do Švédska, kde na tamních hrách budou ladit formu před blížícím se světovým šampionátem. Nejvíc pozornosti bude ve Švédsku pochopitelně přitahovat Jaromír Jágr. Legendární útočník plánuje odehrát na turnaji všechny tři zápasy a minimálně do toho prvního nastoupí s kapitánem Tomášem Rolinkem a Jiřím Hudlerem.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágr před odletem na Švédské hokejové hry

"V roce 2010 jsem pár kluků znal. Dneska jsem více než půl mužstva nikdy neviděl hrát hokej. Sledoval jsem výsledky a musím říct, že jsou to všechno výborní hokejisti a že budoucnost českého hokeje se nemůže ztratit a že talent tu pořád je. Nemají taková jména jako ti v NHL, ale hokej umí," řekl před odletem Jágr.

Expert ČT Martin Hosták o Jágrovi:

Martin Hosták"Má za sebou sezonu, která se jemu osobně vydařila. Jenže v posledních letech přehodnotil důraz na osobní statistiky a chce úspěch týmu. On chtěl moc hrát play-off NHL, to se mu nepodařilo. Klobouk dolu, že má chuť reprezentovat a ještě něco v této sezoně předvést."

O nominaci na MS se bude ve Švédsku ucházet Jakub Klepiš. Hráč Lva si na finále KHL musel nechat zajít chuť, po zranění vysedával spíše na tribuně. Proto je teď natěšený a doufá, že se na turnaji ve Stockholmu rychle dostane do zápasového tempa. "Já se cítím normálně. Celou dobu jsem bruslil, jen jsem nehrál, takže nemám zápasové tempo."

Díky triumfu na MS v roce 2010 dosáhl největšího úspěchu v reprezentaci pod vedením Vladimíra Růžičky, který se letos k týmu vrátil. Hrál v první formaci s tehdejším parťákem z Omsku Jaromírem Jágrem, který včera také reprezentaci doplnil.

"Že by se historie opakovala? Je to jedno, co bylo. Hlavní je, že jsem sem mohl přijet. Jestli pojedu na mistrovství světa, záleží na trenérech. Je mi to jedno, s kým budu hrát. Já se těším na hokej," dodal Klepiš.

Na včerejším tréninku se poskládaly formace:

Kolář II, Mojžíš, Zámorský, Vitásek, Mozík, L. Kovář, Jordán, Mojžíš, Jank - Jágr, Hudler, Rolinek - Martin Růžička, Klepiš, Vondrka - Petružálek, T. Nosek, Gulaš - Kašpar, T. Zohorna, Zaťovič - Radil, Kousal, Buchtele.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články