Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hadamczikovo čtvrtfinálové skóre na šampionátech je opět vyrovnané

Stockholm - Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik srovnal vyřazením od Švýcarů ve Stockholmu své skóre úspěchů a neúspěchů na světových šampionátech na 3:3. Má tři medaile, stříbro z roku 2006 a dva bronzy z předchozích dvou šampionátů. Třikrát nepřešel přes čtvrtfinále. Nyní a před šesti lety se sedmými místy podepsal pod nejhorší umístění českého národního týmu na MS. V roce 2008 skončilo jím vedené mužstvo páté.

Alois Hadamczik na střídačce
zdroj: čtk autor: čtk

Alois Hadamczik se zlatého triumfu ve své kariéře na mezinárodní scéně nedočká ani letos. Po prohře 1:2 se Švýcarskem opouští česká reprezentace mistrovství světa ve Stockholmu po čtvrtfinále a celkově končí sedmá.

Jeho největším úspěchem tak zůstává sedm let starý bronz z olympijských her 2006 v italském Turínu. Na něj navázal o tři měsíce později stříbrem na mistrovství světa v lotyšské Rize. 

Naopak podobně jako letos dopadl národní tým v roce 2007, kdy skončil shodně na sedmém místě. Češi na turnaji v moskevském Mytišči vyhráli základní skupinu poté, co zdolali USA, Bělorusko i Rakousko. 

V osmifinálové skupině už se tolik nedařilo, Češi protáhli postupně s Německem, Slovenskem, a když nestačili v prodloužení ani na Kanadu, do čtvrfinále se propracovali z posledního postupového místa. V prvním zápase play-off pak nedali Rusku ani gól a turnaj pro ně skončil.

V roce 2008 se česká reprezentace pod vedením Hadamczika do čtvrtfinále propracovala ze druhého místa osmifinálové skupiny, v Kanadě měla postup nadosah. Ve vyrovnaném zápase hráli po šedesáti minutách 2:2 se Švédskem, postup do boje o medaile Čechům unikl v prodloužení a skončili pátí.

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král prodloužil po loňském bronzu smlouvu až do roku 2015. Je otázkou, jestli to nebyl unáhlený čin a jestli by měl Hadamczik skutečně vést národní tým také na olympijských hrách 2014 v ruském Soči. 

Umístění reprezentace na MS a OH pod trenérem Hadamczik

OH 2006 (Turín) - bronz

MS 2006 (Riga) - stříbro

MS 2007 (Moskva a Mytišči) - 7. místo

MS 2008 (Québec a Halifax) - 5. místo

MS 2011 (Bratislava) - bronz

MS 2012 (Helsinky a Stockholm) - bronz

MS 2013 (Stockholm a Helsinky) - 7. místo

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články