Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hra českého týmu postrádá podle Růžičky lehkost a drajv

Stockholm - Lehkost a drajv postrádá ve hře, kterou předvedla hokejová reprezentace v dosavadním průběhu mistrovství světa, uznávaný kouč Vladimír Růžička. Svou roli už podle jeho názoru sehrává i nervozita českých hráčů, jejichž cesta do čtvrtfinále nebude jednoduchá.

Dánové se představili s očekávanou taktikou velmi pozorně pracující defenzivy, a přestože měli svěřenci Aloise Hadamczika střeleckou převahu, došel důležitý zápas do samostatných nájezdů, které rozhodl až v šesté sérii útočník Zbyněk Irgl.

"Zdá se mi, že hra se nám nedaří, jak bychom si představovali a chtěli. Dánové hodně bránili, my byli hodně na puku, ale zase jsem neviděl, že bychom měli nějak moc gólových šancí. Hokej je ale o tom, aby se podařilo dát gól i tak - mít více střel, hrát jednodušeji a více se tlačit do brány," řekl Růžička.

Podle jednotlivých jmen nemá kouč Hadamczik špatný výběr, souhra přesto zatím hodně drhne. "Výsledkově se nedaří, byl to přitom už čtvrtý zápas. Přijde mi, že tam není lehkost a takový ten drajv. Hráči už navíc vědí, že musí bodovat," uvedl Hadamczikův předchůdce na reprezentační lavičce, jenž dovedl český tým naposledy k titulu mistrů světa (2010).

"Tým musí hrabat jako celek, je to kolektivní hra. Vypíchl bych ale gólmany, pro Pavelce - navíc po té několikadenní pauze - to bylo dnes hodně ošemetné, protože na něho skoro nic nešlo. A nutno říct, že i předtím Salák podával výborné výkony."

Ani příští soupeř, kterým bude v pátek Slovinsko, nebude podle Růžičkova názoru pokorným outsiderem. "Bude to podobný soupeř, v dnešním hokeji už koušou opravdu všichni. Výsledek s Dány je určitě ztrátou a snad nám ten bod nebude chybět. Teď už se nelze koukat nalevo napravo a je třeba se na Slovince dobře připravit. Nebude to snadný zápas," tuší Růžička.

Věří, že mužstvo ukáže svoji sílu. "Je strašně důležité vyhrát teď nějaké zápasy, ale nebude to tak jednoduché. Po Slovincích přijde na řadu Kanada a pak Norsko, které má šest bodů, tedy pořád o bod víc. A Norové teď mají Bělorusy a Švýcary, takže před zápasem s námi mohou být také docela dobře na dvanácti. Nakonec se tak může stát, že nám ten jeden bod z dneška může také chybět," dodal Růžička.

Irgl: Musíme jet dál

Útočník Zbyněk Irgl, který rozhodl o výhře českého týmu nad Dánskem, ze zápasu nadšený nebyl. "Chtěli jsme tři body, ale bohužel máme jen dva. Na druhou stranu, aby to nakonec nebylo tak, že si řekneme: Zaplaťpánbůh za ty dva body...," řekl Irgl.

Na každém mistrovství světa v posledních letech dochází k překvapivým výsledkům. Irgla by ale před turnajem nenapadlo, že bude mít český tým s Dány takové problémy.

"Asi bych to nečekal. Mančaft máme dobrý, ale co nám chybí, to je pohyb. Málo bruslíme. A to nás stojí ten tlak proti soupeři. Přečíslení, tlak do branky. Je to o pohybu, který nemáme."

Nad tím, zda by případná porážka s Dánskem byla ostudou, nechtěl uvažovat. "Nevím, já jsem ten typ, který vše hodnotí až na konci. Nás taky štve, že uhrajeme jen dva body, ale bohužel. Turnaj jde dál. Nejde si lámat hlavu nad tím, že jsme s Dány ztratili bod, a říkat si: Ježiš, to je ostuda. Musíme jít dál. A udělat vše, abychom postoupili do čtvrtfinále," podotkl Irgl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články