Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Žádný důvod k panice, říkají bývalí reprezentanti

Praha – Výkony českého výběru ve Švédsku sledují i jeho bývalé opory a sami ještě veteráni v dresu letos mistrovské Plzně. Jaroslav Špaček, Tomáš Vlasák i Martin Straka shodně říkají, že po dvou prohrách není třeba panikařit – tým má svou sílu a výsledky se tak dostaví v dalších zápasech. Propadat panice podle hokejových mazáků není žádoucí.

Tomáš Vlasák
zdroj: ČT sport

"Já věřím, že to zvládnou a vše bude v pohodě. Do toho dalšího zápasu, který bude za dva dny, vlétnou a budou to válcovat," říká asistent a současně v letošním play-off i obránce mistrovské Plzně Jaroslav Špaček. Ten má sám s kritickými situacemi, jež musel ve své kariéře překonávat, bohaté zkušenosti - dlouhá léta byl oporou týmů v NHL, naposledy pak před dvěma týdny nastoupil ve finálové sérii mezi Zlínem a Plzní.

Problém hledá hlavně v defenzivě. Věří, že směrem do útoku je tým silný. "Hrajeme po rohách a netlačíme se do branky, což mě mrzí. Myslím, že máme výborného gólmana, ale trochu mi tam hapruje obrana. Dost couváme, nejsme agresivní a prohráváme hodně soubojů kolem našeho brankoviště," vypočítal Špaček ze svého pohledu hlavní nedostatky.

Špaček přitom již sezonu předtím pověsil brusle na pověstný hřebík a na led naskočil prakticky bez žádné tréninkové zátěže. Troufl by si i na mezinárodní scénu? "Já nepojedu, už jsem sbalil výstroj. Ale jsem na telefonu, takže kdyby pan Hadamczik něco potřeboval, může mi zavolat," podotkl v žertu mimo jiného i zlatý medailista z Nagana.

Podobně jako Špaček ani další z veteránů v kádru Plzně Tomáš Vlasák nevidí důvody, proč nad Hadamczikovým výběrem lámat hůl. "Samozřejmě není to ideální, ale to se vše může změnit a k lepšímu obrátit, takže pořád není důvod k tomu, aby se mužstvo nějak zatracovalo," uvedl bývalý útočník národního týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Výkony českých hráčů sledují i bývalí reprezentanti

Podle Vlasáka se reprezentace trápí v koncovce a má málo střelců. "Jestli se nepletu, dali jsme jen jeden gól ve hře pět na pět, jinak vše v přesilovce. To je alfa a omega. Nemyslím, že by Švýcaři byli o tolik lepší, ale své šance stoprocentně proměnili. My byli vzadu trošku nedůrazní a vpřed nám chyběla lehkost v zakončení," zhodnotil.

Přál by si, aby více prostoru dostal Jan Kovář, jeden z hlavních strůjců plzeňského titulu. "Myslím, že se Švédy to byla nejlepší lajna Tenkrát - Hertl - Kovář. Zatím toho prostoru moc nemá, tak doufám, že se to zlepší. Hrozně bych mu to přál. Takového kluka s takovou fazónou by bylo třeba využít," podotkl Vlasák.

Střelec vítězné branky z extraligového finále Martin Straka věc vidí podobně. "Já doufám, že kluci to zvládnou, teď mají dva lehčí zápasy, tak snad se tam dostanou. Pak je to vždy stejně jen o jednom utkání. Myslím, že je vše ještě v pohodě. Zatím žádná panika," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články