Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pavelec není fit, proti Bělorusům nastoupí Salák

Stockholm - Hokejová reprezentace vstoupí do mistrovství světa s brankářem Alexandrem Salákem. Plánovaná jednička Ondřej Pavelec má zdravotní problémy a proti Bělorusku nemůže chytat. První utkání v základní skupině A čeká reprezentaci ve Stockholmu v pátek od 16:30. Přímý přenos odvysílá ČT sport a náš web.

Alexander Salák
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Pětadvacetiletý Pavelec nebyl schopen absolvovat kompletní trénink v úterý v Praze ani ve středu v dějišti šampionátu. Dnes dokonce na led vůbec nešel. Kouč Alois Hadamczik tak musel s předstihem rozhodnout, že proti Bělorusku bude chytat Salák, jehož čeká premiéra na vrcholném turnaji. Záda mu bude krýt Pavel Francouz.

O Pavelcových problémech zástupci týmu nic bližšího říct nechtějí. "Má nespecifikované zdravotní problémy, které by měly během dvou tří dnů odeznít," uvedl mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund. O moc sdílnější nebyl ani lékař týmu Radek Holibka. "Nejde o nic vážného, spíše jej chceme šetřit na důležitější zápasy," řekl Holibka. Pavelec podle něj bude schopen naskočit již do sobotního souboje se Švédskem.

Salák nejspíš půjde i na Švédsko

Kouč Hadamczik ale již s předstihem oznámil, že i ve druhém zápase dostane šanci Salák a Pavelec bude odpočívat. "Ondra teď netrénuje a Salák chytal se Švédy v sezoně výborně, takže věřím, že obě utkání odchytá," řekl Hadamczik, který chce dát opoře Winnipegu čas, aby se dostala po menší pauze zpět do pohody.

Proti Bělorusku Češi nastoupí s šesti obránci a čtyřmi útoky, na soupisku kouč nezapíše tři hráče do pole. Mimo zatím zůstanou obránci Marek Trončinský, Jakub Krejčík a útočník Petr Koukal. Jan Kovář bude mít roli třináctého forvarda.

První dva útoky zámořské, druhé dva evropské

Reprezentace má za sebou dva tréninky v dějišti MS, dnes poprvé se s týmem připravovalo i trio z Phoenixu Zbyněk Michálek, Radim Vrbata a Martin Hanzal. Společně s Ladislavem Šmídem a Tomášem Fleischmannem vytvoří elitní formaci.

"Každý start a začátek je těžký. Mužstvo se musí koncentrovat a udělat pro dobrý výkon maximum," řekl Hadamczik, kteří věří, že má ve Stockholmu dobře složený tým z hráčů působících v NHL i v Evropě. "Během utkání si musí zvykat, mít maximální vůli, nasazení, zdravý respekt a sebevědomí. A to oni mají," dodal Hadamczik.

Předpokládaná sestava:

Salák - Z. Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák - Vrbata, Hanzal, Fleischmann - Voráček, Hudler, Tlustý - Irgl, Novotný, Hubáček - Hertl, Vrána, Tenkrát - Jan Kovář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články