Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švédové potvrdili výhrou nad Finskem prvenství na Českých hrách

Brno - Švédové neztratili na Českých hokejových hrách ani bod, Finy porazili ve svém posledním vystoupení na turnaji 2:1. Tým Suomi skončil na turnaji čtvrtý. Finové navíc ztratili šanci na druhé místo v celé sérii, za Českem zaostávají o dva body.

Utkání Švédsko - Finsko
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Finy poslal do vedení v 11. minutě Salminen, který ujel a blafákem do forhendu překonal švédského gólmana. Po minutě a půl Andersén fauloval Aaltonena, ale ten z trestného střílení náskok nezvýraznil.

Švédové se dočkali vyrovnání v 17. minutě v přesilovce, když se prosadil z dorážky Ericsson. Jejich další šance nevyužili Järnkrok, Ericsson a Hjalmarsson, v polovině utkání už proměnil únik útočník Lva Praha Danielsson a otočil stav.

V úvodu třetí třetiny skončil zápas pro švédského útočníka Klasena, který po zákroku Melarta zamířil do šatny hodně otřesený. Možnosti na vyrovnání nevyužili Viitaluoma a Lajunen. Pojistit náskok Švédů se nepodařilo Danielssonovi, ale ani závěrečná power play na výsledku nic nezměnila.

Švédsko - Finsko 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. J. Ericsson (Fälth), 31. Danielsson (Järnkrok) - 11. Salminen (Haataja, Viitaluoma). Rozhodčí: Minář, Šindler - Hlavatý, Pešek (všichni ČR). Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 5 226.
 
Švédsko: Eriksson - Viklund, Rahimi, Andersén, Fälth, S. Kronwall, Granberg, Ahnelöv, Fransson - Axelsson, Persson, Pettersson - J. Ericsson, Lindberg, Thörnberg - Danielsson, Järnkrok, Klasen - Jämtin, S. Hjalmarsson, Arlbrandt - Rosén. Trenér: Pär Marts.
 
Finsko: Engren - V. Lajunen, Mäenpää, Kousa, Lepistö, Laakso, Väänänen, Kukkonen, Melart - Aaltonen, Hytönen, Pihlström - Haataja, Viitaluoma, Salminen - Hagman, Wirtanen, Osala - Anttila, Lahti, Jormakka - Sallinen. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články