Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Češi v Brně podlehli Švédům 0:1, čeká je Rusko

Brno - Čeští hokejisté prohráli ve druhém vystoupení na Českých hrách v Brně se Švédskem 0:1 po trefě Pära Arlbrandta z 19. minuty a nepodařilo se jim posílit naději na triumf v Euro Hockey Tour. Tým trenéra Aloise Hadamczika ztrácí dva body na vedoucí Rusy, které musí v neděli k obhajobě vítězství v sérii porazit v běžné hrací době. Duel se hraje od 18:00. Švédové po ztrátě Finska s Ruskem turnaj v Brně vyhráli. Obě utkání můžete zítra sledovat živě na ČT sport i našem webu.  

Jan Kovář marně dobývá branku Švédů
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Úvodní dějství nabídlo řadu šancí na obou stranách. Gustafssona ohrozil tísněný Hertl, na druhé straně se dostal do slibné střelecké pozice Andersson. V deváté minutě unikl Jan Kovář, ale lepší zakončení mu znemožnil faulující Jämtin. Švédové se ale v oslabení ubránili a navíc mohli otevřít skóre.

Andersson sebral puk Linhartovi, který jej následně fauloval, ale při trestném střílení útočník Nižného Novgorodu s blafákem do bekhendu proti Salákovi neuspěl. Ve 12. minutě znovu ujel Jan Kovář, ale minul branku. Českého gólmana pak prověřil Thörnberg.

V 19. minutě Gustafsson chytil pokus Tomáše Rachůnka zblízka po Koukalově přihrávce. Gólu se dočkali o chvilku později Švédové, když po Jämtinově průniku po levém křídle pohotově dorazil puk bekhendem za záda českého gólmana Arlbrandt.

Hned v úvodu druhé třetiny předvedl nebezpečný průnik Hertl, na druhé straně nezvýšil po Arlbrandtově přihrávce osamocený Hjalmarsson. Češi mohli vyrovnat ve 28. minutě v oslabení při trestu Jana Kováře, když Tenkrát po brejku přenechal puk Vránovi, který střelou přes obránce trefil levou tyč.

Vzápětí na druhé straně neměl z mezikruží přesnou mušku Fransson. Vyrovnání nepřinesly pokusy Novotného, Trončinského a Hertla, Hadamczikův výběr nedokázal smazat jednobrankovou ztrátu ani v přesilovce po Fälthově faulu.

Na začátku třetí třetiny trefil ránou od modré čáry Fälth tyč. Útok na Gustafssonovo čisté konto nepřinesla ani přesilovka při Petterssonově pobytu na trestné lavici. Český tým se nadále těžce prosazoval proti švédskému obrannému valu a pokusy z dálky nemohly Gustafssona překvapit.

Stav se nezměnil ani ve zkrácených přesilovkách po faulech Kašpara a Franssona. Švédové soupeře do závěrečného tlaku nepouštěli a sami mohli pojistit náskok po Arlbrandtově úniku. Češi tak vyšli v 17. utkání sezony popáté střelecky naprázdno.

ČR - Švédsko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 19. Arlbrandt (Jämtin). Rozhodčí: Anisimov, Sergejev (oba Rus.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 3:5, navíc Jan Kovář (ČR) 10 min. Bez využití. Diváci: 5931.

Česko: Salák - Voráček, Čáslava, Nakládal, Krejčík, Trončinský, Linhart - Kašpar, Novotný, Hubáček - Hertl, Vrána, Tenkrát - Gulaš, Jan Kovář, Vondrka - T. Rachůnek, Koukal, I. Rachůnek - od 33. navíc Sekáč. Trenér: Alois Hadamczik.

Švédsko: Gustafsson - Ahnelöv, Fransson, Andersén, Fälth, S. Kronwall, Granberg, Viklund, Rahimi - J. Ericsson, Lindberg, Thörnberg - Danielsson, Rosén, Klasen - Jämtin, S. Hjalmarsson, Arlbrandt - Andersson, Pettersson, Omark. Trenér: Pär Marts.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy