Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Král: MS 2015 možná uspořádáme se Slovenskem

Stockholm – Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král je spokojen, že světový šampionát zatím běží podle plánu. Král je rád, že výkon národního týmu má vzestupnou tendenci, zklamán je pouze z atmosféry letošního mistrovství, které Švédsko pořádá společně s Finskem. Podobné koncepci by se vedení českého hokeje nebránilo ani za tři roky. Česká republika by mohla šampionát pořádat spolu se Slovenskem.

Tomáš Král
zdroj: ČT4

"Důležité je, že výkon týmu má vzestupnou tendenci. S Rusy jsme hráli vynikající zápas a doufám, že to bude pokračovat. Kromě zaváhání, které nastalo v úvodních zápasech, to běží očekávaně," řekl Král České televizi.

Hokejový funkcionář upozornil, že euforie z minulých let, kdy Česko vyhrávalo medaile, nemusí trvat věčně. "Všichni očekáváme, že to takhle bude pořád, ale ona to úplně není pravda. Čím dál tím víc týmů je schopno hrát na absolutní světové špičce. Vždycky to je souhra všech věcí, které nastanou v konkrétní dny," vysvětlil Král, podle kterého je na MS z české strany výborná parta kluků. "Mám z toho bezvadný pocit, touze po úspěchu nelze nic vyčíst," dodal.

Letošní světový šampionát je nejméně navštěvovaným za poslední roky. Když Česká republika hostila v roce 2004 MS, padaly rekordy návštěvnosti. Vedení svazu by to chtělo v roce 2015 zopakovat. Tentokrát však možná i se Slovenskem. "Zatím to zdaleka není rozhodnuté. Začalo se o tom bavit, když slovenská strana přišla s nabídkou, že by bylo možné to udělat," nastínil Král.

Podle něj by musela existovat garance, že by Slovensko dostalo pořadatelství do pěti let. "Pak je to důvod, proč jsme o tom začali přemýšlet. Teď se ukazuje, že ze Švédska a Finska budou cenné zkušenosti. Jsme tu z toho zatím velmi rozpačití, a to se všechno bude hodnotit. Nemyslím si, pokud jde o Prahu a Bratislavu, že by došlo k takové situaci. Fanoušci se přelévají, je tu historie," vysvětlil Král s tím, že ve hře stále zůstává i varianta pořádání MS v Praze a Ostravě. "Teprve až ekonomika ukáže, zda bychom do experimentu se Slovenskem šli."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články