Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Třinec těsně vyhrál v Esbjergu a přiživil naděje na play-off

Esbjerg (Dánsko) - Oceláři zvítězili v důležitém utkání na ledě dánského Esbjergu 2:1 a po zisku tří bodů se posunuli do čela skupiny D. O těsné výhře rozhodl v přesilové hře obránce Roth, Martin Růžička si v utkání připsal dvě asistence, když přihrával také na první branku Adamského. O postup do play-off se Třinec přímo utká s HV 71 z Jönköpingu, na Švédy má před dvojzápasem náskok tří bodů.

Brankář Šimon Hrubec z Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinec má stejně jako Mannheim tříbodový náskok před švédským mistrem HV 71, s kterým se ještě Oceláři v říjnu dvakrát utkají. Německému týmu stačí pojistit si postup s Esbjergem. Oceláři outsidera skupiny doma deklasovali 9:1 a tentokrát svedli v Dánsku tuhou bitvu.

Slezané se v 11. minutě ujali vedení, když po Linhartově přihrávce zamířil do odkryté branky Adamský. Za 85 vteřin se domácí radovali z vyrovnání po gólu Kanaďana McMillana. Ve 38. minutě zajistil Ocelářům plný bodový zisk trefou v přesilovce obránce Roth, který využil toho, že byl gólman Henriksen bez hokejky.

Hokejová Liga mistrů - skupina D:

Esbjerg Energy - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. McMillan (Fine, Bruggisser) - 11. Adamský (Linhart, Martin Růžička), 38. Roth (Martin Růžička, Marcinko). Rozhodčí: Kingses (Maď.), Grumsen - Kröyer, Jensen (všichni Dán.). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 1013.

Sestava Třince: Hrubec - Krajíček, Adámek, Roth, Linhart, D. Musil, M. Doudera, Haman - Martin Růžička, Marcinko, O. Kovařčík - Adamský, Polanský, Petružálek - Irgl, Rákos, Dravecký - Svačina, Cienciala, Hrňa - M. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články