Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bílí Tygři podlehli Växjö po nezvládnutém závěru 3:6

Växjö (Švédsko) - Liberec nedotáhl slibně se vyvíjející duel CHL a se švédským Växjö prohrál 3:6. Severočeši dokázali smazat tříbrankové manko na přelomu druhé a třetí třetiny, ale v 55. minutě vstřelil rozdílovou branku Röndbjerg. Poté Bílí Tygři inkasovali ještě dvakrát do prázdné branky při power play. O postup do play-off se Liberec utká ve zbývajících dvou zápasech se švýcarským Davosem.

Utkání Bílí Tygři Liberec - Växjö Lakers
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec po domácí prohře s Växjö 3:4 v prodloužení neuspěl ani ve Švédsku a v říjnu jej čeká boj o play-off ve dvou duelech s Davosem. Český vicemistr prohrával na severu Evropy v 28. minutě už 0:3. V polovině úvodní části překonal Willa Netterberg a ve druhé třetině skórovali v přesilovkách během 20 sekund Pettersson a Martinsson. Do branky Bílých Tygrů se pak místo Willa postavil Stezka.

V 36. minutě překonal Fastha poprvé Bakoš, který si připsal ve čtvrtém duelu Ligy mistrů už šestou trefu. Za 91 vteřin jeho rána v přesilovce skončila znovu v síti, ale gól byl připsán stínícímu Jelínkovi. Ve 43. minutě vyrovnal Hrabík, ale necelých šest minut před koncem vrátil Växjö vedení střelou z mezikruží Röndbjerg, který se pak trefil znovu při power play Liberce. Rovněž do prázdné branky ještě skóroval i Rosén.

Hokejová Liga mistrů - skupina E:

Växjö Lakers - Bílí Tygři Liberec 6:3 (1:0, 2:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 11. Netterberg (Bohm, P. Andersson), 27. E. Petersson (J. Persson, Pesonen), 28. Martinsson (Rosén, Lundberg), 55. Röndbjerg (Fröberg), 57. Röndbjerg, 59. Rosén - 36. Bakoš (Bulíř, Pyrochta), 37. P. Jelínek (Bakoš, Ševc), 43. Hrabík. Rozhodčí: Schukies (Něm.), S. Persson - Lundgren, Löfgren (všichni Švéd.). Vyloučení: 10:10, navíc Jašek (Liberec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5350.

Sestava Liberce: Will (28. Stezka) - Pyrochta, Ševc, Plutnar, Šmíd, Jánošík, Derner, Mojžíš - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Ordoš - J. Stránský, Jašek, Bartovič - Hrabík, Vantuch, J. Vlach - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články